Iraanse streamingsite photoshopt alle vrouwen weg

De originele albumcover van NFR! van Lana Del Rey. Foto rechts: de versie op Melovaz.net
rv De originele albumcover van NFR! van Lana Del Rey. Foto rechts: de versie op Melovaz.net
De Iraanse muziekstreamingsite Melovaz wist stelselmatig vrouwen van de beschikbare albumcovers. Zo is Lana Del Rey van de hoes van haar eigen album ‘NFR! (Norman Fucking Rockwell!)’ gephotoshopt, terwijl de man met wie ze poseert, acteur Duke Nicholson, wel overblijft.  

Op de internationale versie van de homepagina zijn vrouwen niet geheel verdwenen, maar zijn ze sterk in de minderheid. Dat verandert als je specifieke albums zoekt. Daar zijn vrouwen in geen velden of wegen te bekennen. In plaats van gitaar te spelen voor Lady Gaga, lijkt Bradley Cooper op de gecensureerde versie van de soundtrack van ‘A Star Is Born’ dat nu te doen voor zwarte smog, bijvoorbeeld.

De controverse over de maatregel groeit op sociale media, maar tot nu toe houdt Melovaz.net de lippen stijf. De website past de strenge Iraanse wetgeving klaarblijkelijk ook in het buitenland toe.

Idem bij de soundtrack van ‘A Star is Born’.
rv Idem bij de soundtrack van ‘A Star is Born’.3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Gino Denil

    Wat ook nog eens een overtreding is van het auteursrecht op die afbeeldingen. Zouden eigenlijk een proces moeten krijgen en een schadeclaim van de artiesten.

  • Frans Dedokker

    Nu hoor je den mensenrechten organisaties niet he..

  • Robert De Meulder

    Moet wel grappig zijn als ze de vrouw van onder de man halen in sex boekskes halen