Inspirerende lerares geeft wiskundeles met haar voeten

Mary Gannon is een moedige vrouw en een inspiratiebron voor haar leerlingen en collega's. De Amerikaanse werd zonder armen geboren en staat toch voor de klas in Lakewood in de staat Ohio. Aanwijzingen op het bord geeft ze met haar voeten. De Amerikaanse wil dan ook niet horen dat ze gehandicapt is. "Dat ben ik ook niet. Ik ben wel anders. Het woord houdt zoveel negatieve vooroordelen in", aldus Gannon.

Gannon staat voltijds voor de klas in de Hardingschool. Net voor ze de klas binnengaat, neemt ze haar les nog eens door met haar voeten. Haar leerlingen vinden haar een grote bron van inspiratie. "Ze is het levende bewijs dat alle obstakels overwonnen kunnen worden. Ik ben niet zo goed in wiskunde maar als ik haar aan het werk zie dan weet ik dat ik het toch kan, dat niets onmogelijk is", zegt Jaden Johnson, een van haar leerlingen aan de school. Ook voor haar collega's is ze een voorbeeld. "Als zij het kan, kunnen wij het ook", zegt haar collega Joe Tackacs.

Als kind zat ze in een weeshuis in Mexico. Toen ze zeven was, werd ze door een familie in Ohio geadopteerd. De lerares heeft van het helpen van mensen haar levensdoel gemaakt. "Als ik mensen kan inspireren om het beter te doen in hun leven dan vind ik dat prima en ik hoop maar dat mensen iets van mij kunnen opsteken", zegt de vrouw die rondrijdt in een wagen met als kenteken 'Happy Feet'.