Indonesiër wint gevecht op leven en dood tegen zeven meter lange python

Het ontzagwekkende reptiel werd als een 'trofee aan de wasdraad' gehangen.
Asiawire/Facebook Het ontzagwekkende reptiel werd als een 'trofee aan de wasdraad' gehangen.
Een strijd op leven en dood: Robert Nababan heeft naar eigen zeggen het gevecht tegen een python van zeven meter gewonnen. De Indonesiër hield er wel enkele zware verwondingen aan over. Het ontzagwekkende reptiel werd in zijn dorp als een 'trofee aan de wasdraad' gehangen.

De 37-jarige man was op weg naar huis toen hij twee voetgangers voor zich zag verstijven: ze stonden oog in oog met een enorme slang. Nababan zag geen andere optie dan de confrontatie op de weg zelf aan te gaan.

De kerel, die als bewaker op een palmolieplantage werkt, werd gebeten in zijn arm en hand. Het bloederige tafereel deed niet veel goeds voorspellen, hij vecht nu voor zijn leven in het ziekenhuis. "Ik probeerde die slang te vangen, dat gevecht leek wel eindeloos te duren", verklaarde hij vanop zijn bed.

Nababan werd gebeten aan zijn arm en hand.
Facebook/Asiawire Nababan werd gebeten aan zijn arm en hand.

Een slangenexpert heeft echter bedenkingen bij zijn 'heldenverhaal'. "Een slang van die omvang moet minstens door vier of vijf mannen in bedwang gehouden worden. En hoe heeft hij die kolos gedood? Met zijn blote handen? Mensen beseffen niet hoe snel zo'n slang zich rond jou kan wikkelen. En dan heb je misschien nog maar een minuut te leven. Hij moet Bruce Lee zijn, anders kan dat niet. Maar als ik het toch mis zou hebben, ben ik de eerste om hem te feliciteren."

Wat er ook van zij: het plaatje alleen al dwingt tonnen respect af. Niet elk kind kan zo'n reptiel als schommel gebruiken, toch?

Facebook/Asiawire17 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Elle Devee

  Onmogelijk

 • Elke De Vos

  Moeten we voor die daad respect hebben..??

 • Paul De Wals

  En hij heeft nadien ne goeie Cobra Libre gedronken zeker ? Komaan zeg, zoals de mannen van het Eiland het noemden : gezever, gezever !!!!

 • Johan Beeckaert

  Fotoshop, heel duidelijk te zien.

 • jan theys

  Overdrijven kunnen ze heel goed zo een slang van die lengte kan je niet alleen aan .