Indiër boekt lege Airbus A320 om drie familieleden over te vliegen

Een Airbus A-320 van Air India. (Foto ter illustratie)
REUTERS Een Airbus A-320 van Air India. (Foto ter illustratie)
Een Indiase zakenman heeft een passagiersvliegtuig met plaats voor 180 inzittenden voor slechts drie familieleden afgehuurd. Met de Airbus A320 vlogen zijn dochter, zijn twee kleinkinderen en een huishoudhulp vanuit Bhopal naar hoofdstad New Delhi. Het risico op besmetting met het coronavirus was bij een reguliere lijnvlucht te groot, oordeelde de man, luidt het.

De man vergaarde fortuin in de drankenhandel en was door de quarantainemaatregelen al twee maanden van zijn familie verwijderd. Hij liet ze maandag overvliegen om de verdere lockdown samen door te brengen. Een vlucht tussen de miljoenensteden duurt een uur. Volgens Indiase luchtvaartautoriteiten moet de vliegreis hem omgerekend 24.000 euro hebben gekost.

Honderdduizenden arbeidsmigranten die net als de man van hun gezin zijn verwijderd, hebben minder geluk. Zij zijn massaal hun baan kwijt en proberen thuis te raken, ook al betekent dit dat ze dagen- en nachtenlang moeten wandelen of fietsen bij temperaturen die oplopen tot 40° celsius. Het leidde al tot een onbekend aantal overlijdens door uitputting.  Ook lieten velen het leven in verkeersongevallen. 

Binnenlands vliegverkeer is sinds deze week hernomen in India. De piek in het aantal nieuwe besmettingen in het land met 1,353 miljard inwoners is nog niet bereikt. 
7 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Geert Vaelen

  En dat kon geen kleiner vliegtuigje of jet zijn? Een vliegtuig met capaciteit van 20 man was zeker voldoende geweest, als je tussen elke persoon genoeg ruimte wil houden. Zo'n groot vliegtuig geeft teveel vervuiling per persoon, maar voor de rijken maakt het geen bal uit zeker?

 • Tamzin Andersen

  Die mens heeft in ieder geval geen last van “vliegschaamte”.

 • Paul Verbeeck

  Goed voor de piloten , rapen zo wat vlieguren bijeen die ze nodig hebben om licentie te behouden . Voor de rest pure verspilling.

 • Jan Hebbelinck

  Moest ik da kunnen zou ik dat ook doen.. Kzou er wel alles aan doen om het uit de gazet te houden.

 • lieven Baats

  Wie hier zou het niet doen als hij de middelen had ? Er zijn ergere dingen om je geld aan weg te smijten. Zou ze de kost niet willen geven die 25.000 € boven op de prijs van een normale middenklasser uitgeven aan een auto die ze eigenlijk niet kunnen betalen.