Indiër aanbidt Trump en bouwt altaar voor hem

Bussa Krishna ziet Trump als zijn god.
AFP Bussa Krishna ziet Trump als zijn god.
Bussa Krishna, een man uit Indië, kijkt wel heel erg uit naar het staatsbezoek van Donald Trump volgende week maandag. De man zag de Amerikaanse president naar eigen zeggen verschijnen in een droom vier jaar geleden en aanbidt hem sinds dan.

Krishna, die huizenmakelaar is, bouwde zijn huis zelfs om tot een altaar voor Trump. In zijn tuin zette hij een levensgroot standbeeld van de Amerikaanse leider en de muren rondom het beeld zijn volgeschreven met Trumps naam.

“Mijn liefde voor hem is veranderd in eerbied. Dat heeft me enorm veel geluk gegeven. Daarom begon ik, in plaats van tot andere goden, tot hem te bidden”, zei Krishna aan persbureau Reuters.

AFP

Schande

Zijn familie daarentegen is minder blij met zijn geloofskeuze. “Ze vinden dat ik hen te schande maak. Ik zei hen dat, net zoals zijn in hun god geloven, ik Trump geloof en aanbid.”

Maar Krisha is lang niet de enige Indiër die superfan is van Trump. In de hoofdstad New Delhi zijn leden van Hindu Sena, een rechtse groep, een welkomstlied voor de president aan het oefenen. De leden menen dat Trump hun haat voor islamitisch extremisme deelt.

De Amerikaanse president is volgende week maandag en dinsdag in India.

REUTERS4 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Jos Vanhout

  Een wijze mens die Indiër. Beste VS president ooit. Een zegen voor Amerika en de ganse wereld.

 • mike dierickx

  Nog een geluk dat zot zijn geen zeer doet.

 • guido Bervoets

  Gekker hoeft het echt niet meer te worden hoor.

 • annie dupont

  zotten zijn er overal. rap ne muur rond een sloppenwijk bouwen zodat trump het niet kan zien. nochtans met dat geld zouden ze al heel wat armen kunnen helpen