De 'magische lamp'
Volledig scherm
De 'magische lamp' © India Police

Indiase arts denkt 'Aladdin's lamp' te kopen, oplichter verkleedt zich zelfs als Geest

Een Indiase arts die in het Verenigd Koninkrijk woont, is in India op opmerkelijke wijze slachtoffer geworden van oplichting. De man ging in zee met een groepje mensen dat hem ‘de magische lamp van Aladdin’ beloofde, meldt onder meer de BBC. Het slachtoffer maakte naar verluidt een bedrag van zo’n 35.000 euro over, maar kwam er al snel achter dat het voorwerp nutteloos was. De man sloeg alarm bij de politie die afgelopen zondag twee verdachten arresteerde. Een derde wordt nog gezocht.

1 reactie

 • Selina Cortes Rincon

  3 maanden geleden
  Amaai een arts die hierin trapt? Dan stel ik me toch de vraag hoe deze aan zijn diploma “arts” is gekomen
 1. ‘Jonagoldman’ die Aldi-personeel uitschold dient klacht in voor schending van privacy, Gegevensbeschermingsautoriteit geeft hem gelijk
  Play
  Veurne

  ‘Jonagold­man’ die Al­di-personeel uitschold dient klacht in voor schending van privacy, Gegevensbe­scher­mings­au­to­ri­teit geeft hem gelijk

  De man die in het Aldi-filiaal van Veurne het personeel uitschold omdat er geen jonagoldappelen meer beschikbaar waren, heeft bij de politie klacht ingediend wegens schending van de privacy. Dat bevestigt de lokale politie Spoorkin (Veurne, Alveringem, Lo-Reninge). De klant vindt het niet kunnen dat iemand hem stiekem heeft gefilmd en de beelden zonder zijn medeweten op het internet heeft gegooid. De Gegevensbeschermingsautoriteit geeft de man alvast gelijk. “Stiekem filmen is verboden.”
 2. Oplichters ontfutselen vrouw (67) uit Meerhout 15.000 euro via WhatsApp: “Ze halen de zwaksten eruit, het is eigenlijk sociale hacking”
  PREMIUM
  meerhout

  Oplichters ontfutse­len vrouw (67) uit Meerhout 15.000 euro via WhatsApp: “Ze halen de zwaksten eruit, het is eigenlijk sociale hacking”

  Een vrouw (67) uit Meerhout is het slachtoffer geworden van een opvallende vorm van fraude via berichtendienst WhatsApp. De oplichter deed zich voor als de zoon van het slachtoffer – met als smoesje dat hij een nieuw nummer heeft omdat zijn gsm stuk is – en slaagde er zo in de vrouw te overtuigen drie keer ongeveer 5.000 euro over te schrijven. “Ze hebben helaas een zeer vette kluif aan haar gehad”, doet haar schoonzoon het verhaal. “Haar droom om een nieuw autootje te kopen kan ze nu wel vergeten.”
 1. Kleuterjuf blijft lesgeven tijdens chemotherapie: "De kinderen geven mij kracht"
  Play

  Kleuterjuf blijft lesgeven tijdens chemothera­pie: "De kinderen geven mij kracht"

 2. Deze mannen zitten letterlijk met hun hoofd in de wolken
  Play

  Deze mannen zitten letterlijk met hun hoofd in de wolken