Inbreker laat opzettelijk DNA achter, wil terug naar gevangenis om Canal+ te kijken in cel

(archieffoto)
afp (archieffoto)
Een inbreker heeft opzettelijk DNA-sporen achtergelaten in de Zuid-Franse woningen waar hij toesloeg. De oud-bajesklant (25) wou zo de opsporing vergemakkelijken waardoor hij opnieuw naar de gevangenis kon om in zijn cel de programma’s van de Franse betaalzender Canal+ te kijken.

De man is enigszins in zijn opzet gelukt: de politie spoorde hem met succes op. Hij stond begin deze maand voor de rechter in Toulouse, bericht L’Actu.

De twintiger teisterde de voorbije maanden de gemeente Colomiers. Bij elke inbraak liet hij speekselsporen achter. Erg ongebruikelijk, vond de politie. Het was een koud kunstje voor de speurders om de inbraken met elkaar te linken en een verdachte te identificeren. Gezien zijn gerechtelijk verleden, kon de dakloze twintiger snel worden ingerekend. Bij zijn proces op 2 september droeg hij zijn advocaat op om volop voor een celstraf te gaan. “Hij is nogal verknocht aan de erotische programma’s van Canal+” verklaarde de raadsman aan L’Actu.

In de meeste Franse gevangenissen zijn cellen uitgerust met een tv-toestel. Directies verlenen geregeld gedetineerden een tijdelijk abonnement op Canal+  als beloning voor schoonmaakklusjes in het gevangenisgebouw. Door de overbevolking profiteren celgenoten mee. Komt nog bij dat gevangenen er haast een sport van maken om het gedecodeerde signaal te kraken en kosteloos te kijken. Vooral de live-voetbalwedstrijden van de Ligue 1 zijn populair.

Of de twintiger opnieuw de cel in moet, is nog niet zeker. De rechter verklaarde hem schuldig, maar wacht op een psychiatrisch deskundigenrapport.
14 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Paul vanhaezebrouck

  Veel mensen denken verkeerd dat betaal-tv gratis is, dat is niet zo. Gevangenen met geld kunnen in de gevangenis alles kopen. Al op niet gesteund door hun familie. En wie er tegen is, denk ook eens aan de bewakers, een bende gefustreerde opgesloten gevangenen, vol haat en wrok, daar heeft niemand iets aan.

 • Frankie Van Damme

  Dat zijn geen gevangenissen, dat zijn luxe hotels

 • Tessa Vandermout

  Hoog tijd om ze terug op water en brood te zetten ipv op hotel. En wie begint te zeveren: "ja maar ze zijn toch van hun vrijheid beroofd. Dat is al een straf op zich..." Ze hadden eerst maar eens 2x moeten nadenken vooraleer tot hun criminele daden over te gaan. Stop het gepamper.

 • kamiel fremault

  Dit is echt ridicuul.... betaal-TV in de gevangenis... Waar zit de straf nog ? Wel Matthieu die zit op de 2 op 6 m oppervlakte met 2 = elk 3 m². Blijkbaar is die man zo geschift dat hij daar mee gelukkig is. Voor mij geen probleem.

 • Marc LInden

  Ik wil minister worden, verantwoordelijk voor de strafuitvoering. Binnen de 5 jaar geen problemen meer binnen de grenzen.