Inbreker laat briefje - in schabouwelijk Nederlands - achter voor bewoner: "Gierege rijk"

De muntstukken waren niet genoeg voor de inbreker.
Twitter @PolitieVDM De muntstukken waren niet genoeg voor de inbreker.
Een agent in het Nederlandse Vleuten-De Meern, onderdeel van de stad Utrecht, heeft onlangs een opmerkelijke vondst na de melding van een inbraak. De dief had een briefje in de woning achtergelaten voor de bewoner. Uit de tekst blijkt dat de inbreker niet helemaal tevreden was met wat hij aantrof in de woning. 'Gierege rijk', stond erop geschreven, inclusief spelfouten en een zielige smiley.

"Beste inbreker, uw achtergelaten bericht is duidelijk. Had u meer rendement verwacht van uw criminele inspanningen", vraagt de wijkagent zich af op Twitter. Ook op de facebookpagina van Politie Utrecht gaat de agent op het voorval in. "Tja, inbreker, daar sta je dan na al je criminele inspanningen bij deze inbraak in onze wijk. Je achtergelaten boodschap aan het slachtoffer is duidelijk. Ik zou zeggen: 'Kom eens langs, dan hebben we het er nog een keer over.'"

De politiewoordvoerder kon verder geen toelichting geven op de inbraak.

'Sorry'
Het is niet de eerste keer dat er een briefje van een inbreker in een woning wordt gevonden. Eerder bood een dief zijn excuses aan aan de bewoner van het huis waar hij had ingebroken. "Sorry voor de schade, arme mensen hebben geen keus", werd er geschreven.

Ruim twee maanden na het achterlaten van het briefje, werd een 21-jarige man dinsdag aangehouden door de politie. Hij wordt verdacht van de inbraak in het desbetreffende huis.

Ook in februari dit jaar werd een briefje gevonden na een inbraak in een manege in Gorinchem. "Bedankt voor alles, ook namens de kids."