Inbreker kiest verkeerde auto uit

anp
Een man die vermoedelijk spullen wilde stelen uit auto’s, koos afgelopen nacht in Harderwijk het verkeerde voertuig uit. Hij trok het achterste portier open van een onopvallende politieauto, terwijl in het voertuig nog een agent zat. Een poging om te vluchten was tevergeefs, de agent wist de man in de boeien te slaan.

De politie was naar de wijk Slingerbos gegaan, nadat een buurtbewoner belde over twee mannen die in auto’s keken. Hij had het duo aangesproken, maar vertrouwde hun verhaal niet, waarop de buurtbewoner de politie belde.

De auto’s die de agenten mee hadden genomen, waren niet herkenbaar als politieauto. Twee agenten gingen de wijk in, waar ze al snel een man oppakten die voldeed aan het signalement dat de buurtbewoner had opgegeven. Een andere agent wachtte in zijn auto, toen het achterste portier opeens werd opengetrokken.

De twee opgepakte verdachten zijn een 30-jarige Harderwijker en een 36-jarige Zutphenaar.
2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • aaron lammens

    Moesten ze allemaal zo lomp zijn dan zou de politie weinig werk hebben met het opsporen van criminelen de dieven zitten daar blijkbaar allemaal aan de drugs dat ze zo stoned zijn dat ze bij de politie vrijwillig instappen alé per vergissing dan toch

  • Jan Van Rompaey

    Zo lees ik het graag. En nu nog een rechter die een zware straf uitspreekt.