In dit leeggelopen Japanse dorp wonen meer poppen dan mensen

AFP
Het dorp Nagoro op het Japanse eiland Shikoku had ooit een levendige gemeenschap, maar door gebrek aan werk trokken heel wat bewoners naar Osaka of Tokio. Ook Ayano Tsukimi vertrok, maar jaren later keerde ze terug om voor haar vader te zorgen. Om de leegte die ze aantrof te vullen, maakt ze levensgrote poppen.

Vroeger woonden er een driehonderdtal mensen in Nagoro. Nu telt het dorp amper 27 bewoners. Maar eenzaam voelen ze zich niet. Ayano Tsukimi maakte ondertussen al meer dan 350 poppen. De eerste die ze naaide was naar het voorbeeld van haar vader, daarna maakte ze de anderen die haar aan haar familie en vrienden in het dorp doen denken. Levensgrote poppen staan in het veld, in een school of op een bankje. Ze staan overal in het dorp. De bizarre hobby van Ayano leverde het dorp de bijnaam ‘Valley of the Dolls’ of ‘Scarecrow Village’ op.

In 2010 telde Japan nog 128,5 miljoen mensen, maar vandaag is de populatie gezakt naar 126,8 miljoen mensen. Ongeveer 94 procent woont in steden. Leeglopende dorpen zijn een probleem voor Japan: jongeren trekken weg en ouderen overlijden.

AFP
AFP
AFP
AFP
AFP
AFP3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Dominique Cox

    Laten we niet het konijneneiland en katteneiland vergeten. Op die eilanden wonen ook meer dieren dan mensen. Japan bezoeken staat definitief op mijn emmer lijst (bucket list).

  • Jeroen Roelants

    Geweldig! Eigelijk een mooi kunstwerk

  • patrick geerinck

    speciale mensen die japaners tof heel tof

Video