De orkaan zou windsnelheden halen tot 215 kilometer per uur.
Volledig scherm
De orkaan zou windsnelheden halen tot 215 kilometer per uur. © HLN

Huizen en auto's in Florida gebarricadeerd met al het mogelijke voor orkaan Dorian

In dorpje Lake Worth Beach (Florida), bereiden ze zich volop voor op de komst van orkaan Dorian. Die raast momenteel over de Atlantische Oceaan op zo’n 600 kilometer van de Bahama’s en is uitgegroeid tot een tropische cycloon van de vierde categorie. Dat is de op een na hoogste categorie, die gepaard gaat met windsnelheden tot 215 kilometer per uur.

11 reacties

 • Walter Mertens

  2 jaar geleden
  Bernd nog nooit rondvliegende puin gezien. Zulk karton heeft een groot absorptie vermogen tegen impact
 • philippe haeghen

  2 jaar geleden
  Maar de kerstverlichting laten we wel hangen zulle!
 • Matthias Verbeure

  2 jaar geleden
  Wat een geluk hebben wij, Brexit VK en vele andere Europese landen vlak aan de Atlantische oceaan of Middelandse zee dat hier nooit een orkaan ontwikkeld met een tropische cycloon met categorie 3, 4 of 5 nog nooit is gepasseerd, anders ligt heel Europa en VK gewoon op zijn gat. Ons zeewater ligt altijd maximaal rond 20 graden, als we boven 24 graden gaan vergroten die kansen.
 • Paul vanhaezebrouck

  2 jaar geleden
  Ik zeg het al 40 j. en het is ieder jaar het zelfde. De kelder leegpompen als de straat onder water staat brengt geen aarde aarde aan de dijk.
 • Bernd Vaes

  2 jaar geleden
  In Florida hebben ze al rijkelijk ervaring met zulk onweer, en dan gaat die sukkelaar denken, dat zijn huis veilig? En zijn rijkelijk ingepakte auto wordt bij een echt zware storm gewoon de lucht in gekatapulteerd en verzuipt ergens in de watermassa, want aan de onderzijde zo lek als een zeef. Men zou werkelijk denken: een mens leert nooit!