Huizen en auto's in Florida gebarricadeerd met al het mogelijke voor orkaan Dorian

De orkaan zou windsnelheden halen tot 215 kilometer per uur.
HLN De orkaan zou windsnelheden halen tot 215 kilometer per uur.
In dorpje Lake Worth Beach (Florida), bereiden ze zich volop voor op de komst van orkaan Dorian. Die raast momenteel over de Atlantische Oceaan op zo’n 600 kilometer van de Bahama’s en is uitgegroeid tot een tropische cycloon van de vierde categorie. Dat is de op een na hoogste categorie, die gepaard gaat met windsnelheden tot 215 kilometer per uur.
Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Dorian trekt naar verwachting de komende dagen richting en over de Bahama’s en zal maandag (lokale tijd) de Amerikaanse staat Florida bereiken. Voor beide regio’s vormt de orkaan een “aanzienlijke bedreiging”, aldus het orkaaninstituut.

In Florida heeft gouverneur Ron DeSantis inmiddels de noodtoestand uitgeroepen. “Het zou een absoluut monster kunnen worden’’, zei de Amerikaanse president Donald Trump in een videoboodschap waarin hij ook federale hulp aanbood. Voor evacuaties vindt de Amerikaanse president het echter nog te vroeg.

In Lake Worth Beach springen de inwoners alvast heel creatief om met het beschermen van hun huizen en auto’s:

HLN
HLN
HLN
HLN
HLN11 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Walter Mertens

  Bernd nog nooit rondvliegende puin gezien. Zulk karton heeft een groot absorptie vermogen tegen impact

 • Philippe Vander Haeghen

  Maar de kerstverlichting laten we wel hangen zulle!

 • Matthias Verbeure

  Wat een geluk hebben wij, Brexit VK en vele andere Europese landen vlak aan de Atlantische oceaan of Middelandse zee dat hier nooit een orkaan ontwikkeld met een tropische cycloon met categorie 3, 4 of 5 nog nooit is gepasseerd, anders ligt heel Europa en VK gewoon op zijn gat. Ons zeewater ligt altijd maximaal rond 20 graden, als we boven 24 graden gaan vergroten die kansen.

 • Paul vanhaezebrouck

  Ik zeg het al 40 j. en het is ieder jaar het zelfde. De kelder leegpompen als de straat onder water staat brengt geen aarde aarde aan de dijk.

 • Bernd Vaes

  In Florida hebben ze al rijkelijk ervaring met zulk onweer, en dan gaat die sukkelaar denken, dat zijn huis veilig? En zijn rijkelijk ingepakte auto wordt bij een echt zware storm gewoon de lucht in gekatapulteerd en verzuipt ergens in de watermassa, want aan de onderzijde zo lek als een zeef. Men zou werkelijk denken: een mens leert nooit!