Huisgenoot doodgeschoten: dat is dan 1.000 euro alstublieft

Devil's Advocates Radio Network
De 19-jarige huisgenoot van Anthony Limon werd door de politie doodgeschoten en omdat zijn huisbaas bloedvlekken moest laten verwijderen, kreeg hij een gepeperde rekening in de bus.

Tony Robinson (19) werd door een agent in de Amerikaanse staat Wisconsin doodgeschoten in zijn huis. De man was ongewapend, maar gedroeg zich agressief na het nemen van hallucinogene drugs. De dood van Robinson wordt door velen vergeleken met de Michael Brown-zaak in Ferguson.

Alsof het allemaal nog niet erg genoeg was, kreeg Robinsons huisgenoot een rekening van 1.192 dollar in de bus voor het verwijderen van de bloedvlekken. Bovendien moet de man het huis binnen de vijf dagen verlaten.

Huisbaas Ray Peterson beweert dat hij wettelijk verplicht was om Limon uit het huis te zetten en hem de rekening op te sturen. "Ik zou pas discrimineren, mocht ik hem speciale privileges geven", aldus Peterson. Experten hebben echter geen weet van een wet die Peterson zou verplichten Limon uit het huis te zetten, laat staan hem een rekening op te sturen.