Hufterige trucker filmt zijn rit: "Ik heb schijt aan jou. Dan maar de sloot in"

Deze automobilist krijgt de wind van voren.
Still uit video Deze automobilist krijgt de wind van voren.
Een Nederlandse trucker heeft deze week een vrachtwagenlading aan haatreacties over zich heen gekregen. Aanleiding is een filmpje waarin hij in het dorpje Gouderak (Zuid-Holland) zwaar asociaal rijgedrag vertoont. De trucker plaatste het zelf trots op Facebook en reageert nu gelaten onder de ontstane ophef. "Alleen het taalgebruik had best minder gekund."

De vrachtwagenchauffeur rijdt tijdens zijn dienst door Gouderak en besluit de rit live op Facebook uit te zenden. Te zien is hoe de chauffeur met ogenschijnlijk hoge snelheid over smalle weggetjes rijdt.

"Kan er niets aan doen, heb gruwelijk veel haast", zegt hij op een gegeven moment. Al toeterend en vloekend raast hij langs verschillende weggebruikers. Fietsers, automobilisten, andere truckers: iedereen lijkt in zijn ogen wel iets verkeerd te doen.

'Hoop dat het afbrandt'

Een tegemoetkomende automobilist die stapvoets langs zijn truck probeert te komen, krijgt al helemaal de wind van voren. "Zal je godverdomme niet eens achteruitgaan, joh?!", schreeuwt de trucker hem toe. "Ik heb schijt aan jou, dan maar de sloot in." Ook fietsers moeten het bij de man ontgelden. "Wat een domme kut was dat." En ook: "Aan de kant joh, pannenkoek. Hopsakee!"

Na ongeveer twintig minuten filmen vindt de trucker het mooi geweest en beëindigt hij de live-uitzending. "Helemaal klaar met dat kutdorp, hier. Hoop dat het afbrandt."

Reacties

Op sociale media wordt vol verbazing gereageerd op het hufterige verkeersgedrag en het grove taalgebruik van de man. "Rijbewijs levenslang innemen. Een grote schande voor het chauffeursvak", schrijft Leen onder de video. "Door zulke hufters krijgen wij chauffeurs een slechte naam", laat Arjan Winkel weten.

Ondertussen zijn de beelden ruim 150.000 keer bekeken op zijn Facebook-pagina. Ook krantensites Deen truckersites publiceerden de beelden. Zelf trekt de chauffeur zich weinig aan van alle reacties. In de meeste gevallen verwijdert hij zijn video's zelf van Facebook, zo laat de man uit Geldrop (Noord-Brabant) weten.

"Maar deze keer heel toevallig niet. En zul je altijd zien dat zo iets gebeurt. Ik weet zelf dat ik niet te hard heb gereden. Op de beelden lijkt het harder dan het in feite was."

Reactie werkgever

De werkgever van de trucker was onbereikbaar voor commentaar. De persoon die bij het bedrijf de telefoon opnam, bleek niet op de hoogte van het filmpje en de ontstane ophef.




44 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Jan Rodrigus

  onbegrijpelijk dat je op zo'n baan met een vrachtwagen MAG rijden

 • Péter Konnerth

  Waar is hier het probleem? Die chauffeur moet op tijd aankomen bij zijn lading plaats! (uiteraard dat is nog geen reden om regels over te treden) De grootste fout in die filmpje ligt vooral bij de witte auto, ipv dat die gwn een beetje achteruit zou gaan pusht hij zijn auto nog meer tegen de vrachtwagen -.-" En neen ik ben geen vrachtwagen chauffeur

 • Bert Camps

  Haha een hoog maaskantje gehalte.

 • Ronny Severeyns

  Heel veel mis zie ik hier in eerste instantie niet. Je ziet ook nergens de aanleiding tot de situaties, enkel de momenten waarop ze zich voordoen. Hier kan je echt geen duidelijk oordeel over vellen. Ik ben geen truckchauffeur, en er zitten heel wat cowboys tussen. Maar wie hier meteen met scherp ziet, kent imo zelf niet al te veel van de verkeerswet.

 • piet devlieger

  Nee mensen, niet alle truckers zijn zo. Als je ziet hoe die mensen onder druk - niet alleen tijdsdruk - staan dan ben je verwonderd hoeveel er nog op een normale manier rijden. Er zijn pakken chauffeurs van gewone auto's die een nog veel erger gedrag vertonen, daarom zijn niet alle chauffeurs idioten zijn. Eén ding is echter zeker : die kamion is niet van de slimste als hij dat filmpje op FB zet.