Hoofd van 800 jaar oude mummie gestolen in Ierland

Beeld ter illustratie.
iStock Beeld ter illustratie.
Vandalen hebben het hoofd van een 800 jaar oude mummie meegenomen uit een kerk in Dublin. Ook “ontheiligden” zij de stoffelijke resten van meerdere andere personen, meldt de Anglicaanse Kerk in Ierland.

De nog onbekende daders drongen volgens de politie afgelopen weekend de crypte binnen van St. Michan's Church uit 1095, een populaire toeristische attractie in de Ierse hoofdstad. Zij hebben daar een ravage aangericht. Dat kwam aan het licht toen een gids later de kerk wilde openen voor bezoekers.

Het verdwenen hoofd zat op het lichaam van een man die de Kruisvaarder wordt genoemd. Hij dankt zijn bijnaam aan zijn vermeende betrokkenheid bij een campagne om de heilige stad Jeruzalem te veroveren. Er wordt gevreesd dat het hoofd snel zal wegrotten in de buitenlucht. “Ik roep de daders op naar hun geweten te luisteren en het hoofd van de Kruisvaarder terug te brengen”, zegt aartsbisschop Michael Jackson.
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Johan Van Hamme

    Vrees ! De terugkeer van "The Mummy !"

Video