Hoofd van 800 jaar oude mummie gestolen in Ierland

Beeld ter illustratie.
iStock Beeld ter illustratie.
Vandalen hebben het hoofd van een 800 jaar oude mummie meegenomen uit een kerk in Dublin. Ook “ontheiligden” zij de stoffelijke resten van meerdere andere personen, meldt de Anglicaanse Kerk in Ierland.

De nog onbekende daders drongen volgens de politie afgelopen weekend de crypte binnen van St. Michan's Church uit 1095, een populaire toeristische attractie in de Ierse hoofdstad. Zij hebben daar een ravage aangericht. Dat kwam aan het licht toen een gids later de kerk wilde openen voor bezoekers.

Het verdwenen hoofd zat op het lichaam van een man die de Kruisvaarder wordt genoemd. Hij dankt zijn bijnaam aan zijn vermeende betrokkenheid bij een campagne om de heilige stad Jeruzalem te veroveren. Er wordt gevreesd dat het hoofd snel zal wegrotten in de buitenlucht. “Ik roep de daders op naar hun geweten te luisteren en het hoofd van de Kruisvaarder terug te brengen”, zegt aartsbisschop Michael Jackson.
1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Johan Van Hamme

    Vrees ! De terugkeer van "The Mummy !"