Honderden Europese parlementsleden en hun medewerkers urenlang geblokkeerd op Thalystrein

Twitter
Honderden Europese parlementsleden en medewerkers hebben vanmiddag enkele uren geblokkeerd gezeten in de gecharterde trein die hen rechtstreeks van Brussel naar het parlement in Straatsburg moest brengen. Een panne op het Franse spoornet was de oorzaak van het oponthoud.

In tegenstelling tot de commissievergaderingen vinden de plenaire vergaderingen van het Europees Parlement in Straatsburg plaats. De 751 parlementsleden, hun medewerkers, het vast personeel van het parlement en vele tientallen journalisten reizen daarom elke maand voor enkele dagen naar de Franse Elzas. Tegen die kostelijke verhuis wordt al jaren kritiek geleverd.

Voor de verplaatsing naar Straatsburg chartert het parlement verschillende Thalys-treinen. Een van die treinen kwam vandaag abrupt tot stilstand op 140 kilometer van de eindhalte: de stroom op de sporen was uitgevallen. 

Op twitter circuleerden foto's van passagiers die -na enige tijd vastgezeten te hebben in de trein- naar buiten mochten. Op de sporen probeerden ze de tijd te verdrijven. Uiteindelijk raakte iedereen op zijn bestemming, al was het met vele uren vertraging.
147 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • marc werbrouck

  Ze konden rustig verder slapen...Stop toch die maandelijkse verhuis. Hoeveel miljoenen € zouden ze daar me besparen? Maar dat laatste is niet hun zorg natuurlijk, wel de onze.

 • Jan De Vos

  Het is een schande dat maandelijks die transfer van Straatsburg naar Brussel (of omgekeerd ) doorgaat. Maar daar hebben we BELET nog over gehoord. Ofwel Straatsburg ofwel Brussel. Maar doe iets nuttig met dat WEGGEGOOID geld. En als men niet tot een akkoord komt voor welke stad, dat men dan een andere neutrale stad kiest

 • Jan Harmsen

  Waarom verhuizen die politiekers nog elke week? Dat is de vraag, de rest is onbelangrijk.

 • Koenraad Verstraeten

  En net op dat moment op die plaats is er toevallig géén groep burger-commando's die die bende verlichte despoten overvalt, berooft en danig aframmelt. Ze mogen nog een beetje in leven blijven zodat ze de boodschap duidelijk in het Parlement, Senaat en Wetstraat kunnen afleveren, nml; " Blijf van onze centen af!! Of volgende keer van hetzelfde!" Héhéhé! Zou het helpen, denkt u??

 • jean bormans

  vergeet ze daar ;das pak geld gespaard en niemand gaat ze missen als ze er zoals gewoonlijk niet zijn (behalve de koffiedames en heren)