Hond waakt wekenlang naast overleden baasje

Zsazsa liet haar baasje niet in de steek.
REUTERS Zsazsa liet haar baasje niet in de steek.
Een negenjarige hond heeft wekenlang naast haar overleden baasje gewaakt. Hongaarse dierenbeschermers hebben zich nu over Zsazsa ontfermd.

De 66-jarige vrouw was ruim voor de kerstdagen overleden, maar pas enkele dagen geleden ging de politie poolshoogte nemen in haar appartement. Buren hadden alarm geslagen omdat ze de vrouw al een tijdje niet hadden gezien.

De politie trof Zsasza naast het lichaam van de vrouw aan. De hond was zo verzwakt dat ze niet kon opstaan. "We hebben haar moeten wegdragen", aldus een woordvoerster van de dierenbescherming.

Na een paar dagen goede verzorging is de viervoeter al wat opgeknapt. "Ze heeft alweer op haar poten gestaan en zelfs met haar staart gekwispeld", klinkt het.
18 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Ronald Van Roy

  Spijtig dat mensen nog geen fractie van de goedheid van een hond hebben.

 • Annelies Vandenbroeck

  Zo trouw als een hond. Geef mij maar een viervoeter. Hopelijk komt dit suske goed terecht.

 • Louis Bekaert

  Als je al de verhalen meest ben je steeds weer verbaasd hoe goed van inborst dieren zijn En hoe slecht de mensen ik heb dan ook zo weinig mogelijk contact met andere mensen Al te dikwijls gekwetst geweest Van mijn honden nog nooit

 • bethuyne Pascale

  Heel juist, Ingrid. Het is verbazend, hoe weinig de meeste mensen afweten van de psyche van een dier, hoe mooi een dier in elkaar steekt. Maar ze levend koken, villen, mishandelen, uitbuiten, etc..., etc.... dat kan de mens als de beste.... domme mensen.

 • ingrid joosten

  Honden en katten kennen het verschil tussen levend en dood. Ze ruiken het en voelen het ook. Dat die hond naast die vrouw gaat liggen, is niet omdat hij wacht op eten, maar om afscheid te nemen. Dat doen honden ook bij elkaar.