Hond die gedumpt werd naast koffer met zijn spullen heeft nieuw baasje

Herinnert u zich Kai nog, de hond die de schijnwerpers haalde nadat hij in een Schots treinstation aan zijn lot overgelaten werd? Eenzaam vastgebonden, naast een koffer met daarin een speeltje, een hondenbak, wat voedsel en zelfs een kussentje.

Het wereldberoemde huisdier heeft nu een nieuw baasje gevonden, in de persoon van Ian Russell. De 52-jarige waterkundige kwam als beste uit de bus uit honderden inzendingen die de dierenbescherming ontvangen had. "Ik kan niet geloven dat ze er net mij uitgepikt hebben. Mijn dalmatiër Mica is net voor Kerstmis gestorven en ik bleef achter met een gebroken hart. Ze is vijftien jaar bij mij gebleven en we brachten haast 24 uur per dag met elkaar door. Ze was mijn oogappel."

"Toen ik het verhaal van Kai hoorde, wist ik dat hij wel wat hulp kon gebruiken. Ik informeerde gewoon of er iets was dat ik kon doen en kijk nu: het lot heeft beslist."

Russell verzekert dat Kai vanaf nu een actief en avontuurlijk leven zal krijgen. "Ik kom in het hele land en werk meestal buiten. Kai zal me vergezellen en als het kan, laat ik hem buiten spelen. Vervolgens springen we weer in ons busje, op naar de volgende plek. We zullen altijd bij elkaar zijn. Het voelt aan alsof ik met hem de Lotto gewonnen heb."

"Ze wilden Kai tot in New York, Los Angeles, Frankrijk, Spanje en zelfs de Filipijnen", verklapt Alan Grant van de dierenbescherming. "Het was dan ook een bijzonder droevig verhaal. We hebben voor Ian gekozen omdat hij ook een van de vele andere honden onderdak zou bieden. Het was echt belangrijk dat het baasje voor Kai koos omwille van de juiste redenen. We zijn er zeker van dat hij nu een fantastisch nieuw leven zal leiden."

De omstandigheden waarin Kai achtergelaten werd, worden nog steeds onderzocht. Vorige maand bekende een vrouw dat zij de hond vastgebonden achtergelaten had omdat ze dacht dat hij gestolen was.