Hond denkt dat kleindochter van zijn baasje aan het verdrinken is, maar dat laat hij niet zomaar gebeuren

YouTube
Een klein meisje dat in zee speelt en een golf die haar overspoelt: meer had deze hond niet nodig om in actie te schieten.

De viervoeter nam de kleindochter van zijn baasje aan haar shirt beet en trok haar met zijn tanden in veiligheid. Het kind vond het spektakel zelf best amusant. Het schattige filmpje, dat gemaakt werd in de Franse stad Gouville-sur-Mer, is intussen al meer dan een miljoen keer bekeken.

"Fijn als je zo'n slimme hond hebt... Hij let beter op dat meisje dan de meeste volwassenen", klonk het onder meer. Of nog: "Hij vervult zijn job uitstekend. Leuk om dat meisje zo te horen lachen."
62 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Leo Duym

  Een waslijst van boomdieren blaffen, krijsen en fluiten om te waarschuwen voor naderende roofdieren, hoewel zijzelf zelden op het menu van dat roofdier staan (een kapucijnaapje dat een gazelle waarschuwt voor een naderende leeuw). Dat is instinctief gedrag, geen gedachten van ‘nu moet ik die gazelle waarschuwen,’ maar een kwestie van zelf- en soortbehoud, alle boomdieren komen immers nu en dan (heel) even naar de grond.

 • stefaan vanautgaerden

  Een goed voorbeeld voor sommige mensen hier aan de kust die hun kinderen achterlaten!!!!!!

 • Eddy DESMET

  Ongelofelijk hoe dieren soms meer verantwoordelijkheidsgevoel vertonen dan sommige ouders !

 • marie-claire de bosscher

  prachtig, honden zijn trouwe en kunnen goed inschatten als er iets fout gaat....

 • Patricia Otten Gerwen

  Geweldig, ondanks dat het in het ras zit vind ik het super dat hij het meisje zo goed in de gaten houd. Je hond is je trouwste maatje blijkt hier weer uit. Zelf 16 mei wat meegemaakt waarbij mijn herder goed optrad en mij beschermde.deze hond beschermd de kleindochter top toch