Hoe kan dít!? Belgische politiecombi met Hongaarse nummerplaat gespot in Eupen

Een opmerkzame automobilist kiekte dit opmerkelijke beeld aan een tankstation nabij Eupen.
RV Een opmerkzame automobilist kiekte dit opmerkelijke beeld aan een tankstation nabij Eupen.
Ongelooflijk maar waar! Een opmerkzame automobilist kiekte in Eupen deze foto van een Belgische politiecombi met... Hongaarse nummerplaat. De zoveelste Belgenmop? Uiteraard om te lachen, maar ook volstrekt onwettelijk.

Terwijl ons land nog steeds onder verhoogde terreurdreiging leeft, was de chauffeur de tank van zijn pas verworven aanwinst aan het volgooien in een pompstation nabij Eupen. Wellicht alvorens de lange rit naar Hongarije verder te zetten.

Het voertuig was eigendom van de politiezone RIHO (Roeselare, Izegem, Hooglede). "Een tijdje geleden hebben we een aantal voertuigen verkocht waarvan het leasingcontract was afgelopen", verduidelijkt commissaris Rudy Cracco van RIHO. "De leasingfirma is er contractueel toe verplicht om de belettering van politiewagens te verwijderen alvorens de voertuigen weer door te verkopen. Dat is dus duidelijk niet gebeurd". Deze verplichting geldt niet voor commerciële voertuigen, zoals bijvoorbeeld vrachtwagens die bestemd zijn voor de export.

De niet nader genoemde leasingfirma heeft haar contractuele verplichtingen dus niet nageleefd. "Wat op deze foto te zien is, is dus volstrekt onwettelijk", aldus nog commissaris Cracco in Het Nieuwsblad.