Hoe hebben ze dat gedaan? Dieven aan de haal met dekstier van 700 kilo

Thinkstock
Een beest van 700 kg, dat steel je niet zomaar. Daarom vermoedt eigenaar Robert Guilliams uit Sint-Truiden dat het geen amateurs waren die zijn dekstier hebben gestolen. 

Het dier stond in de Klein Gelmenstraat in Sint-Truiden. Guilliams vertelt vandaag aan het Belang van Limburg dat hij eerst dacht dat de dekstier uitgebroken was. "Ik heb de hele wijde omgeving afgezocht, maar we hebben de stier niet teruggevonden. Toen we ook geen opening in de omheining vonden, dachten we aan diefstal. We hebben meteen de politie verwittigd. Het is voor vreemden ontzettend moeilijk om zo'n dier in de wei te vangen, en dan moet je hem nog in een trailer krijgen. Deze dieven wisten waar ze mee bezig waren."  

Guilliams raamt het verlies op 2.500 euro. 
8 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Marcus Camps

  Niet voor vlees. Een taaie, gevaarlijke stier gaan stelen, inderdaad niet voor doetjes. Dat het uiteraard weer 'koopmannen' zijn die in de slag zijn is duidelijk. Wie heeft er een vrachtwagen waarmee het kan ? Op elke hoek van de straat staan ongevaarlijke runderen waar je vlees van kan maken.

 • Jan Verstrepen

  Iedereen weet wie waar maar niemand mag het zeggen! Leve Europa en de open grenzen !

 • ringo van der pulst

  Hoe ze dat gedaan hebben?Waarschijnlijk door hem een grote koeienpruim te presenteren die hij anders toch nooit te zien krijgt.

 • Kansarax Buda

  Aan welke soort daders denk je Chris? Een andere veeboer die weet hoe je zo'n beest kunt vangen bvb? Je moet het in de vleesindustrie gaan zoeken.. In ieder geval, sterkte aan de boer. Een zwaar verlies.

 • guy vermeulen

  die kennen hier goed de prijs? stier 2000-2500 euro.