Hoe de beet van een lieveheersbeestje deze bodybuilder bijna fataal werd

Reza Rezamand werd gebeten door een lieveheersbeestje toen hij op weg was naar de gym.
Olimp Reza Rezamand werd gebeten door een lieveheersbeestje toen hij op weg was naar de gym.
Een Britse bodybuilder is ei zo na overleden aan de gevolgen van een bloedvergiftiging. Oorzaak van het kwaad: de beet van een ogenschijnlijk onschuldig lieveheersbeestje.

De 31-jarige Reza Rezamand uit Stoke on Trent liep de beet op toen hij op weg was naar zijn dagelijkse trainingssessie in de gym. "Ik werd 'aangevallen' door drie lieveheersbeestjes", vertelt hij aan The Sun. "Eentje heeft me gebeten in mijn arm".

De man - 1,84 meter groot en 89 kilo zwaar - voelde zich niet goed en reed naar de polikliniek. Daar kreeg hij te horen dat hij een bloedvergiftiging had opgelopen. "Ik legde meteen de link met de beet. De arts bevestigde dat dit niet uitgesloten was" . De dokters gaven hem antibiotica en Rezamand mocht de volgende ochtend al naar huis.

Gezwollen voet
De volgende dag was zijn voet echter erg opgezwollen en begonnen zijn tenen zwart te zien. Een vriend bracht hem naar een ander ziekenhuis. Daar werd de diagnose van bloedvergiftiging bevestigd en werd meteen een aangepaste behandeling ingezet.

"Ik kreeg van de artsen te horen dat ik veel geluk heb gehad. Eén patiënt op drie overlijdt aan een dergelijke bloedvergiftiging, zeiden ze. Ik ben nog nooit zo bang geweest. Dat ik het toch gehaald heb, is mede te danken aan mijn gezonde levensstijl en afgetraind lichaam. Nooit van m'n leven raak ik nog een lieveheersbeestje aan".
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.