Hoe cool is dit: Lexus presenteert hoverboard

Wielen zijn zó 2014, moet Lexus gedacht hebben. De Japanse autobouwer laat ons op YouTube een glimp opvangen van wat de eerste werkende hoverboard ooit moet zijn. Een skater laat zijn skateboard voor wat het is en kiest voor de 'SLIDE', een futuristische plank die enkele centimeters boven de grond zweeft. Hoe het toestel juist werkt, daar hebben we het raden naar.

"Lexus heeft een echt, rijdbaar hoverboard gemaakt", meer informatie lost Lexus voorlopig niet, behalve dat hoofdingenieur Haruhiko Tanahashi nauw betrokken was bij het project.

Mogelijk werkt het hoverboard met magneten boven een metalen ondergrond, maar aangezien het board in het filmpje boven een betonnen vloer zweeft, lijkt dat weinig waarschijnlijk. Bovendien ontsnappen slierten rook uit het board, quantumlevitatie is dus ook een optie. Quantumlevitatie is een fenomeen waarbij magneten dankzij een supergeleider onder extreem lage temperaturen blijven zweven.

We zullen pas geloven dat het hoverboard echt werkt, als we het zien. En aangezien Lexus erg op de vlakte blijft, ziet het er niet meteen naar uit dat het snel zal zweven. Deze teaser spreekt wel tot de verbeelding en wie weet vliegen we ooit rond zoals Marty McFly in 'Back tot the Future II'.

Lexus
Lexus