Hij was haar droomman maar had één gebrek: een geheime echtgenote

thinkstock
Hij was de man van haar dromen. Een Amerikaanse militair uit New York, strak in het pak, netjes, degelijk. Maar Scott Fuller (40) hield iets cruciaals verborgen voor zijn kersverse Zuid-Koreaanse echtgenote, Rachel Lee (43): een andere echtgenote in de States.

Fuller hulde zich in Zuid-Koreaanse outfit ter gelegenheid van zijn huwelijk met Rachel Lee. Het sprookje zag er mooi uit begin 2014, toen de twee elkaar na een relatie van amper vier maanden het jawoord gaven. Tot Rachel Lee uit Seoel uiteindelijk alleen achterbleef, met een geannuleerd huwelijk, een schuldenberg van 50.000 dollar en een gebroken hart. Lee kwam erachter dat Fuller in Rockland County in de Amerikaanse staat New York al een gezin met vrouw en twee kinderen had. Fuller trok weer in bij zijn eerste echtgenote, Marianne, en hun zoontje van vier en dochtertje van zes.

"Het is heel hard voor mij", zegt Lee aan de New York Post. "Ik zie het eigenlijk niet meer zitten." Het was haar tweede huwelijk en, zo dacht ze, het eerste voor Fuller. Maar toen de militair haar vroeg om zijn gsm leeg te maken om hem te verkopen, botste ze op lieve e-mails van Fuller aan zijn echtgenote in de VS: "Gelukkige huwelijksverjaardag".

Acht maanden cel
Lee diende klacht in tegen Fuller voor valsheid in geschrifte. Fuller werd eind oktober 2014 in Korea veroordeeld tot acht maanden cel, maar het Amerikaanse leger plaatste hem over naar een andere kazerne in de VS. In eigen land werd hij niet vervolgd voor bigamie of fraude.

Via haar advocate probeert Lee alsnog 50.000 dollar te recupereren van Fuller. Een bedrag waarvan zij beweert het nog tegoed te hebben van hem.

Volgens vrouw nummer 1, Marianne, was Scott Fuller nooit officieel getrouwd met Rachel Lee. Lee's advocaat, Howard Myerowitz, beweert dat dit wel vaker voorkomt met de Amerikaanse troepen over de hele wereld.