Het water stond vijf uur lang tot boven zijn lippen, maar een yogapose redde zijn leven

screenshot 9News
De 45-jarige Australiër Daniel Miller heeft uren in een sloot vastgezeten. Hij kon zijn neus net boven water houden dankzij een yogapose. Na vijf uur werd hij eindelijk door een buurvrouw gevonden.

Miller kwam vast te zitten nadat zijn graafmachine was weggegleden. "Hij was op zijn eigen land aan het werk met een kleine graafmachine. Blijkbaar gleed de machine naar beneden, naar de zijkant van een dijk", vertelt Graham Nickisson, een medewerker van de Westpac Rescue Helicopter. De man kwam vast te zitten in de cabine van het voertuig. "Zijn neus stak slechts een paar centimeter boven het water uit", aldus Nickisson. 

"Ik had geen tijd om weg te springen, dus ik ging met de machine mee naar beneden in de hoop dat ik er goed vanaf zou komen. Ik raakte het water en ging kopje onder", vertelt Miller aan 9News.

Toen een buurvrouw Miller hoorde schreeuwen, belde ze de hulpdiensten. Om de man te bevrijden, moest er water weggepompt worden. Pas na twee uur konden de hulpdiensten hem uit het water halen. Saimaa Miller, de vrouw van het slachtoffer, vertelt op Facebook dat hij er goed vanaf is gekomen. De man was onderkoeld en had een paar kleine verwondingen aan zijn rug.

Facebook

Yogapose

Dat Miller het overleefd heeft, heeft volgens zijn vrouw "niets te maken met geluk''. "Het was letterlijk alleen maar zijn mentale kracht en wil om te overleven dat hem hier doorheen heeft gekregen. Daarnaast is hij ook sterk en gezond."

Miller is een fervent surfer en gebruikte zijn ervaring en een speciale pose om in leven te blijven. Met zijn armen hield hij zijn hoofd boven water, alsof hij push-ups aan het doen was. "Ik werd bijna een robot en dacht 'tel tot zestig, beweeg je armen en zorg dat je weer goed ligt'. Ik probeerde rustig te wachten en rationeel te blijven nadenken. Ik heb twee uur gekeken hoe een sprinkhaan een grasspriet beklom."

Facebook

"Extreem veel geluk"

Miller zelf vertelt dat de gedachte dat zijn jonge dochters en vrouw hem 'met mijn gezicht naar beneden en dood' zouden vinden, hem in leven hield. "Het eerste wat ik dacht was dat ik mijn vrouw verteld had dat ik niet als eerste zou sterven."

Volgens de lokale politie heeft Miller 'extreem veel geluk gehad dat hij het overleefd heeft'.

Facebook