Het ontroerende verhaal van Capitan, de hond die nooit het graf van zijn baasje verliet

Facebook
Elf jaar lang hield Capitan, een wel erg trouwe hond uit Argentinië, de wacht bij het graf van zijn baasje Miguel Guzman. De Duitse herder liep in 2006 weg van huis nadat zijn eigenaar was overleden. De familie dacht dat Capitan omver was gereden of dat een gezin hem een nieuwe thuis had gegeven. Toen ze hem enkele maanden later terugvonden op het kerkhof, waren ze ontzettend verbaasd. Capitan heeft het graf van zijn baasje nooit kunnen verlaten en is er uiteindelijk gestorven.

Hoe het dier de weg naar de begraafplaats heeft gevonden, was een groot mysterie voor de familie Guzman. Vreemd genoeg was Capitan volgens de familie nooit eerder op het kerkhof geweest. De familie probeerde de hond mee naar huis te nemen, maar tevergeefs. Capitan keerde telkens naar het graf van zijn baasje terug, waar hij elf jaar lang de wacht hield. 

"Ik denk dat hij er zal sterven. Hij waakt voortdurend over mijn vader", vertelde zoon Damian die een juiste voorspelling deed. De 15-jarige Capitan is enkele dagen geleden overleden op het kerkhof. Dat schrijft Daily Mail.

De familie laat weten dat Capitan het goed had op de begraafplaats. Zo gaven bezoekers hem regelmatig eten. "Soms maakt hij wel eens een wandeling, maar elke dag om precies zes uur neemt hij zijn plek op het graf weer in, gaat liggen en blijft daar de hele nacht", vertelde de directeur van de begraafplaats eerder. 
17 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • piet jan

  dat is ongelooflijk dat die beesten toch zo trouw zijn, kan van de mens niet gezegd worden ,die steken een mes in je rug ik heb al heel mijn leven honden en ik kan niet zonder (herders) en ik zal mijn beesten nooit verraden of kwaad doen ,veel liefde krijg ik in de plaats dit is een mooi verhaal

 • Annelies Vandenbroeck

  Hopelijk is hij begraven bij zijn baas, dat verdient hij, de trouwe lieverd.

 • rolle DeMuyl

  als je iets wil leren over trouw en liefde moet je bij de dieren zijn en zeker niet bij de mens

 • Edwine Van der Hoeven

  Een hond die thuis liefde krijgt is héél trouw aan zijn baasje of gezinsleden. Hebben het zelf al dikwijls meegemaakt, met verschillende honden, als er iemand ziek is hielden ze trouw de wacht naast ons ziekbed. ONGELOOFLIJK welke oprechte liefde je krijgt van een hond. Ons gezin is simpel weg niet compleet zonder hond(en) in huis. Zij krijgen dan ook de allerbeste zorgen en veel liefde van ons gezin.

 • Jimmy Vissers

  Hier bestaat al een film over, Hachi A dog`s Tale