Zwaan overleeft oversteek razend drukke snelweg: “Klein kerstwonder”

Een zwaan heeft vanmiddag ternauwernood een oversteek van de zeer drukke snelweg A73 in Nederlands-Limburg overleefd. Meerdere auto’s reden de vogel bijna aan, maar het dier bereikte toch ogenschijnlijk ongeschonden de overkant.

Medewerkers van de overheidsinstantie Rijkswaterstaat keken met samengeknepen billen toe. “Deze maffe zwaan draagt een engeltje op zijn schouder’’,  luidde de tweet in de officiële account. Op een gif-afbeelding bij de berichtje is te zien hoe de zwaan zo’n vier keer bijna wordt aangereden, maar toch de overkant van de weg bereikt.

Volgens Rijkswaterstaat maakten meerdere automobilisten ‘levensgevaarlijke’ uitwijkbewegingen en is het erg bijzonder dat het goed is afgelopen. “Een klein kerstwonder”, aldus de organisatie.

Het agentschap twittert vaker over incidenten met zwanen. Afgelopen oktober was nog te zien hoe de politie een rijstrook van de A10-snelweg bij Amsterdam afsloot om een zwaan veilig van het asfalt te begeleiden. Een greep uit de zwaanzaken:

Een zwaan op de weg bij een eerder incident.
Twitter Rijkswaterstaat Verkeersinformatie Een zwaan op de weg bij een eerder incident.Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.