Zonder broek de metro op: de No Pants Subway Ride in 50 amusante foto’s

AFP
Blote benen op de metro in de winter? Welkom op de No Pants Subway Ride. Voor de achttiende keer werd het prettig gestoorde evenement inmiddels al georganiseerd, en dat in tientallen steden. De deelnemers doen alsof reizen zonder broek de normaalste zaak van de wereld is, met de nodige verwonderde blikken tot gevolg.

De aparte traditie begon in 2001: zeven kerels van een comedygroep uit New York deden alsof ze elkaar niet kenden en namen in hun onderbroek de metro. Sindsdien springen steeds meer grapjassen op de trein: geschat wordt dat tegenwoordig zeker 9.000 mensen in 25 landen hun beste beentje voorzetten.

AFP

In Londen waren zussen Tessa en Matilda Deterding van de partij. “We hadden er iets over gelezen en vonden het een hilarisch idee”, aldus die eerste. “Het is een leuke bedoening, we toveren een glimlach op ieders gezicht.”

AFP

“Je moet wel opletten welke onderbroek je aantrekt”, vult Matilda aan. “Ik heb natuurlijk een ondoorzichtig exemplaar uitgekozen. Het is niet de bedoeling om té veel de show te stelen.”

AP

De organisatoren riepen op om strings en ander pikant materiaal achterwege te laten. “Er is geen specifiek doel aan verbonden, we willen ons gewoon wat amuseren”, besluit verantwoordelijke Farhan Rasheed.

AP

Ook in onder meer Amsterdam, Berlijn, Kopenhagen, Lissabon, München, Praag, Los Angeles en San Francisco werden argeloze voorbijgangers getrakteerd op een streepje bloot.

AFP
Photo News
AFP
AFP
Ook Amsterdammers waren van de partij.
ANP Ook Amsterdammers waren van de partij.
Photo News
Photo News
Photo News
Photo News
Photo News
Photo News
AP
AP
AP
EPA
EPA
EPA
EPA
AFP
AFP
AFP
AFP
AFP
AFP
AFP
AFP
AFP
AFP
AFP
AFP
EPA
EPA
EPA
AFP
EPA
Christoph Soeder/dpa
Christoph Soeder/dpa
AFP
EPA
AFP
AFP
AFP
AFP
ANP
ANP29 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Yvan Lissens

  Wat een misbaar over een bloot bovenbeen. Toen ik 14 jaar was, waren de korte herenbroeken korter dan een aantal onderbroeken uit de reportage. Stop die gemaakte "preutsheid".

 • steven goossens

  zulke dingen zouden veel vaker moeten georganiseerd worden. Als er bvloed en wapens in het nieuws komen is dat voor iedereen ok, maar een streepje bloot kan echt niet...?!

 • Koenraad Verstraeten

  Ik zie op veel foto's dat mensen zich pas uitkleden op de tram, bus of metro zelf. Waarom niet zonder broek van thuis vertrekken? Eens op kantoor of werkplaats aangekomen , wel even terug de broek aan, uiteraard. En waarom zien we dat nog niet hier??

 • Desmet Jacques

  Desmet Jacques Leuk ! Ik zou het ook doen.

 • mario van haesendonck

  mooi en minder mooi ....