Ga naar de mobiele website
^ Top

Ze was zo blij dat haar collega met wie het zo klikte een nieuw vriendje had. Tot ze zijn foto zag

Instagram
Het is altijd leuk om aan een nieuwe job te beginnen en meteen een connectie te hebben met een van je kersverse collega's. Dat geluk viel ook de Amerikaanse Ayana te beurt. Zij en haar collega bleken dezelfde smaak en interesses te hebben en hoewel ze dat aanvankelijk geweldig vond, stond haar een onaangename verrassing te wachten.

De vrouw deed haar verhaal op Twitter en het werd de afgelopen dagen duizenden keren gedeeld. Ze kreeg zelfs een eigen hashtag #SameBae.

"Ik begon twee weken geleden op een nieuwe plek te werken als serveerster", vertelt Ayana. "Al mijn nieuwe collega's waren leuk, maar er was één meisje met wie ik het echt helemaal klikte. Ze werkte er ook nog maar pas. We gedragen ons op dezelfde manier en hebben dezelfde smaak als het op mannen aankomt. Dat weet ik omdat we meteen een blik wisselen als er een spetter de zaak in komt."

Een week geleden had Ayana een meeting met een kerel die haar cowerkers allemaal een stuk vonden. "Ik vond dat niet en mijn nieuwe vriendin ook niet", gaat ze verder. "Ze zei dat ze iemand kende die er veel beter uit zag en haalde haar telefoon boven om een foto van haar vriend te laten zien. Ik stond aan de andere kant van het restaurant en kon het niet zien, maar mijn collega's lieten instemmende geluiden horen. Het ging uiteindelijk uit mijn gedachten en ik kwam er niet op terug."

Instagram
Een week later kwam er echter weer een leuke kerel de zaak in en de twee gaven elkaar weer 'de blik'. "Toen hij weg was, zei ze me dat ze hem een stuk vond en dat ze me nog altijd haar vriend niet had laten zien. Daarop haalde ze haar telefoon boven en opende ze Instagram. Groot was mijn verbazing toen ik de naam van mijn vriend bovenaan bij de zoekopdrachten zag staan. In mijn hoofd bad ik dat ze hem niet zou aanklikken. Daarop vroeg ik haar of ze hem kende. En inderdaad, het bleek haar vriendje te zijn." (lees hieronder verder)

Instagram

Ayana besloot om nog niet meteen in haar kaarten te laten kijken en antwoordde ontwijkend toen haar vriendin vroeg hoe ze hem kende. "Ik zei dat we samen op school hadden gezeten en vroeg haar vervolgens of de relatie serieus was of meer een flirt. En dat terwijl ik vriendelijk bleef glimlachen en geïnteresseerd deed. Ze antwoordde dat het nog niet zó serieus was, maar dat ze elkaar toch elke dag hoorden. Het was dan misschien nog niet echt een vaste relatie, maar toch zo goed als."

Uber
Toen Ayana even later een Uber belde om naar huis te gaan, ontdekte ze dat haar collega vlakbij woonde. "Ik vroeg haar of ze die avond al iets te doen had en toen dat niet zo bleek te zijn, nodigde ik haar uit om met me mee te komen naar huis en nog een glas te drinken", gaat ze verder. "Mijn vriend woont bij me en zou na ons thuis komen. Dat kon interessant worden."

Onderweg naar huis vertelde haar collega honderduit over hoe fijn de twee het al hadden gehad het afgelopen jaar. "Ter info: mijn vriend en ik zijn al drie jaar samen. Hij werkt 's avonds en komt normaal gezien rond 1 uur thuis. Mijn plan was dat hij zou binnenkomen en ons samen op de bank zou zien zitten. Toen we aankwamen, bleek ze maar zes huizen verderop te wonen. Handig, dan kon hij dus te voet naar haar toe. Zelf dacht ze dat haar vriendje een uur verderop woonde."

Oprit
Maar terwijl ze de oprit op stapte, zag Ayana plots dat de tv aan was en de wagen van haar vriend in de garage stond. Ze stelde haar vriendin daarop voor om haar vriend te ontmoeten. Hij bleek echter in de badkamer te zijn en terwijl de dames het zich makkelijk maakten in de woonkamer, riep ze hem toe dat ze thuis was en dat ze een collega had meegebracht. Toen kwam hij de kamer binnen. (lees hieronder verder)

Instagram

"Hun gezichten waren onbetaalbaar", klinkt het. "Hij kon niets anders uitbrengen dan wat gestotter en zij keek hem aan alsof ze haar ogen niet geloofde. 'Echt, Ayana? Waarom heb je dit niet meteen gezegd?', keerde ze zich daarop meteen tegen mij. 'Dit is gênant. Dat zou ik nooit gedaan hebben bij jou.' Even goede vrienden, probeerde ik nog, waarop ze naar buiten stormde. Tegen mijn vriend zei ik: 'Echt? Zes huizen verderop? Ben je achterlijk of zo?' En daarop vertrok hij ook. Ik schrijf dit terwijl ik zijn spullen inpak. De slotenmaker is gebeld."

Verontschuldigingen
Hoe het afliep met de vriendschap tussen de vrouwen? Dat is niet helemaal duidelijk. Ayana bood haar verontschuldigingen aan, maar het ziet er volgens haar niet naar uit dat hun band nog te redden is.

Het verhaal deed het in elk geval goed op Twitter, waar het zelfs een eigen hashtag kreeg. Sommigen vonden zelfs dat het materiaal was om een film te maken. Onder de titel: 'Zes huizen verderop in de straat'.
3 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


  • D vmoerbeke

    Waar maken ze zich druk over... Iemand die ze allebei leuk vinden en op zeer lichtvaardige manier inpalmen, beter zijn gang laten gaan. En dan, als je relatie serieus wil zijn dan schenk je klare wijn en drinkt die tot de bodem. Is mijnheer niet ernstig dan geef je hem beiden een schop onder zijn broek en de deur uit. De rest is jalousie...

  • Kristof R

    En wij moeten dat geloven? Een verhaal dat met haken en ogen aaneenhangt, maak het een ander wijs.

  • Shakira moessa

    Ik zou eën stuk minder kalm zijn gebleven..

Meld een bug