Wordt de #Stepschallenge de volgende online rage?

De Britse popband Steps in de jaren 1990
rv De Britse popband Steps in de jaren 1990
Naar aanleiding van de komst van de Britse popband Steps naar 'I love the 90's' zijn een aantal mensen op Facebook begonnen met elkaar uit te dagen met de #Stepschallenge. Wie genomineerd wordt, heeft 24 uur tijd om te laten zien dat hij het bekende '5,6,7,8'-dansje van Steps onder de knie heeft. Als dat lukt, mag je drie andere mensen nomineren.

Aankomende zaterdag komt de originele Steps-bezetting voor het eerst sinds jaren terug naar ons land. Ian 'H' Waitkins, Claire Richards, Faye Tozer, Lisa Scott-Lee en Lee Latchford-Evans zijn de headliners op het 'I love the 90's' podium, dat zijn 10de verjaardag viert in de Hasseltse Ethias Arena.

Gigantisch populair
Organisator Kris Bloemen vindt het fijn dat er nu al zoveel heisa is over de komst van de Britse popband. "Dat is begrijpelijk, want het is al heel wat jaren geleden dat ze nog eens terug te gast waren in ons land. Je mag ook niet vergeten dat Steps in de jaren negentig gigantisch populair was. 'Last Thing On My Mind', 'One For Sorrow' en '5,6,7,8' zijn million-sellers uit de 90's."

Volgens Bloemen komen er uit Engeland sterke signalen dat Steps veel zin heeft om opnieuw bij 'I love the 90's' te gast te zijn. "Op dit moment zitten ze op een promotie-rollercoaster die in de eerste plaats hun nieuwe single 'Scared Of The Dark' onder de aandacht moet brengen en het nieuwe album dat in aantocht is." Op I love the 90's brengen ze geen nieuw werk, maar ligt de focus logischerwijs op hun grootste 90's hits.

Tickets
Naast Steps treden ook Vengaboys, Pat Krimson, 2 Fabiola & Friends, Ice Mc, DJ Peter Project, Zippora, Cherry Moon Live zaterdag op. DJ Ward is de gastheer. Wie nog geen kaarten heeft voor 'I love the 90's', is eraan voor de moeite. Sinds een paar dagen zijn alle 20.000 tickets de deur uit.