Worden Crocs de nieuwe Louboutins?

Het bekendse model van Crocs.
belga Het bekendse model van Crocs.
Al sinds het eerste ontwerp van Crocs vormen de schoenen een wereldwijd discussieobject onder fashionista's. De groene, gele of blauwe schoenen hebben in vele schoenenkasten een vast plaatsje gevonden, maar worden ook door een heleboel modebewuste mensen verafschuwd. Toch zijn de schoenen aan hun opmars bezig om de modewereld te veroveren. 

Uit een recent rapport van eBay kwam naar voren dat in april  25.000 zoekopdrachten naar Crocs werden gedaan op de website. Vooral Britten leken geïnteresseerd te zijn in de kleurrijke schoenen. In totaal werden bijna 15.000 Crocs op de site verkocht, wat neerkomt op ongeveer 20 paar Crocs per uur.

715 euro

Hoewel de populariteit van Crocs even snel verdween als dat ze gekomen was, lijkt het nu dat de schoenen aan hun opmars bezig zijn en dat dankzij grote high-fashion ontwerpers. Zo bracht het luxe modehuis Balenciaga begin dit jaar zijn eigen versie van de schoen uit. Aan de schoen hangt een prijskaartje van maar liefst 715 euro vast.

De "Foam" -schoen met een platform van 10 centimeter was meteen uitverkocht na de release, ondanks de cynische respons die de schoen aanvankelijk had. 

Yeezy-dia's

Balenciaga is niet de enige grote naam die wordt bespot vanwege zijn kijk op de wereldberoemde Crocs. In april deelde rapper en ontwerper Kanye West een foto op Twitter van een blauwe schoen, die hij omschreef als "Yeezy-dia's".

Mensen maakten de schoen eerder maar al te graag belachelijk vanwege de simpele, Crocs-achtige uiterlijk."Het vergt veel van de lelijke Crocs, maar ik denk dat je er iets van gemaakt hebt!", schreef een fan van het nieuwe ontwerp nu.

De eerste versie van Crocs werd onthuld in 2002. Sinds begin 2017 werden al 300 miljoen paar schoenen verkocht. 
10 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Freddy De Vos

  Met die schonen wil ik nog niet begraven worden!

 • Freddy De Vos

  Daar zitten gaten in...

 • vera vantilt

  Als je een hielspoor hebt en maanden zware pijnstillers pakt en ze zeggen dan zoveel mogelijk op crocs lopen weet na 6 maanden was ik van mijn hielspoor af ik draag ze op handen !!!

 • Anny Bollens

  En namaak heeft ook al veel geld opgebracht!

 • Tina Colpaert

  Dat zijn pas lelijke dingen om nooit geen zin meer te hebben als u man vrouw of vriend vriendin daarmee afkomt