West-Vlaams jongetje charmeert: "Ik heet Bert, niet Birt"

Mathiz Berth uit Wevelgem is met voorsprong de ster van het tv-programma 'Flapuit' op Libelle TV. De 7-jarige jongen is niet op zijn mond gevallen en legt met handen en voeten uit aan de interviewer, die duidelijk géén West-Vlaming is, hoe zijn familienaam uitgesproken wordt. "Jij zegt 'Birt', maar het is 'Bert', met de korte 'e'."

Het levert een hilarische conversatie op, met de mondige Mathiz in de hoofdrol. Het jongetje naast Mathiz denkt misschien te weten waarom de interviewer zijn naam 'verkeerd' uitspreekt: "Het is omdat hij in een ander dorp woont."

"Ah, oké", snapt Mathiz. Toch geven de drie koters niet op. Berth, met de 'e' van "teckel", "pet" of "pen" proberen ze verder. Mathiz gooit uiteindelijk de handdoek. "Laat maar, je moet m'n achternaam niet kennen, alleen m'n voornaam..."

En in welke taal moet het interview nu verder? "Nederlands", antwoordt Mathiz. "Vlaams, eigenlijk", corrigeert zijn buurjongen. "West-Vlaams, als ik me niet vergis", klinkt het nog specifieker.

De ruim anderhalve minuut durende video dient de kijkers warm maken voor het programma 'Flapuit' op Libelle TV. De video is met bijna 30.000 views alvast een hit op het internet.