Wat een reünie: dochter vindt na 35 jaar de moeder die haar nooit wilde loslaten

WE
Toen Kathy Anderson 15 jaar was, werd ze verkracht door een 'vriend' van de familie. Snel nadien ontdekte ze dat ze zwanger geworden was. Haar ouders wisten niets van haar verschrikkelijk geheim, tot de dag van de bevalling zelf. Drie dagen later moest Kathy haar kleine meid echter al afstaan, op uitdrukkelijk verzoek van dokters en maatschappelijk werkers. Zij oordeelden dat de baby beter af was met een adoptie. Nu -35 jaar later- spoorde die kleine meid van toen haar moeder op. En de reünie, die verliep bijzonder emotioneel.

Katie bleek opgegroeid te zijn in Minnesota, bij haar adoptieouders Bill en Cindy Young. Toen ze twintig jaar oud was, verhuisde ze naar Scottsdale (Arizona) en startte ze een zoektocht naar moeder Kathy. "Ik bleef met heel wat vragen zitten rond mijn natuurlijke moeder. Wie was ze? Hoe zag ze eruit? Dacht ze aan mij als ik verjaarde? Ik wilde haar zo graag ontmoeten, maar met zo'n gewone naam -Kathy Anderson- was het zoeken naar een speld in een hooiberg."

WE

Na enkele jaren kreeg Katie plots een telefoontje van haar tante Shirley. Die wist haar te vertellen dat ze twee zussen had, Portia en Alicia. 'Troy The Locator', een Amerikaanse versie van 'Vind mijn familie', deed de rest. "Het klikte meteen toen we elkaar in Austin (Texas) zagen. Het voelde aan alsof we nooit gescheiden geweest zijn. Nu woon ik bij mijn echte mama en zie ik mijn zussen vaak. Heerlijk."

Recent zag Kathy haar twintig jaar durend huwelijk stranden. In de show vertelde ze hoe zwaar ze het had om Katie los te laten. "Ik was toen 15, misschien zelfs jonger. Ik kan me sommige dingen uit die periode niet goed meer herinneren. Maar ik heb haar niet afgestoten, ik wilde haar echt houden. Al de rest vond adoptie echter de beste optie, tot mijn moeder toe. Maar die babygeur, dat prachtige gezichtje,... Dat vergeet ik nooit meer. Ik had het enorm lastig, want ik dacht dat ik haar nooit meer zou terugzien."