Wanneer je homo bent en Donald Trump kan ontmoeten

Nikos Giannopoulos
Stel: je wordt verkozen tot leraar van het jaar en mag op audiëntie bij de president van de Verenigde Staten. Maar daarnaast ben je ook homo en ben je het niet eens met zijn visie op holebi's. Wat doe je dan? Een statement maken natuurlijk, en dat deed Nikos Giannopoulos met verve.

Out and proud, zo kan je Nikos best omschrijven. De man geeft les aan de Beacon Charter High School in Rhode Island. Daar zijn ze gek op hem, zo gek dat hij verkozen werd tot leraar van het jaar. De beloning: een bezoekje aan het Witte Huis en een ontmoeting met Donald en zijn vrouw.

De audiëntie, die eind april plaatsvond, liep echter niet helemaal zoals verwacht. "Na een zeer lang veiligheidsproces mochten we naar de Oval Office. De man achter het bureau las wat dingen af van een papier en maakte wat opmerkingen over CEO's en welke staten hij geweldig vond (die waar hij veel stemmen haalde). Hij stond niet eens recht om de winnaar van de National Teacher Award te feliciteren."

De bezoekers mochten ook niet met Donald en Melania praten. "Ik had hem graag willen zeggen dat holebi's er ook toe doen, en dat zijn anti-LGBTQ-standpunten slachtoffers eisen. Mijn gemeenschap wordt gekwetst door politiekers die ons recht aanvallen om lief te hebben en gewoon te bestaan." Dan maar een andere manier vinden om je standpunt duidelijk te maken, dus vroeg Nikos of hij voor de officiële foto mocht poseren met een waaier.

Het resultaat is dan ook zeer flamboyant. Nikos kreeg de foto deze week van het Witte Huis en postte hem meteen online. "Je moet het hem nageven: Trump vond het een geweldig idee. Hij zei dat ik er 'zeer stijlvol' uitzag met de waaier." Maar als Nikos terugdenkt aan zijn bezoekje, dan herinnert hij zich niet de man achter het bureau. "Ik zal denken aan alle leerlingen die ik in mijn klas gehad heb en de leerkrachten die daar samen met mij waren. Een van hen gaf Trump brieven van een vluchteling, die smeekte om gehoord te worden."

Nikos Giannopoulos

On Wednesday, when I met the president as Rhode Island's State Teacher of the Year, I did not know what to expect. After a lengthy security process, we were welcomed into the Roosevelt Room where we...
7 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • hou dinii

  Heel de dag rustig bij de president conform en dan zo uithaal achter de rug

 • aaron lammens

  Aan trump's houding te zien heeft hij een verborgen kantje

 • jan pootemans

  Je ziet er steeds meer EN meer. Totaal niets op tegen maar je zou bijna denken dat het vandaag de dag mode is geworden.

 • Teddy Beer

  Waarom zijn veel homos zo verwijft, moet dat?

 • nathalie familienaam

  En Tom, wat is normaal? Ik vind dat het super is: tonen dat je je voor je sexuele oriëntatie niet schaamt.