Vrouw verkocht als slaaf door overijverige Vikings

thinkstock
Een vrouw heeft bij de politie klacht ingediend tegen een Zweeds archeologisch museum. De dame beweert dat ze tegen haar wil is verkocht als slaaf tijdens de re-enactment van een Vikingmarkt.

Het 'slachtoffer' werkt in een tehuis voor mensen met een beperking. Samen met enkele van haar patiënten bracht ze een bezoek aan het Foteviken Museum in Höllviken. Dit is een archeologisch openluchtmuseum waar getoond wordt hoe het leven van de Vikings er zou uitgezien hebben in de middeleeuwen.

Plots werd de vrouw overmeesterd door vijf mannen nadat die een net over haar heen hadden gegooid. Ondanks haar luid protest, en de paniek die bij haar patiënten was uitgebroken, kreeg de wanhopige vrouw een ijzeren kraag rond haar hals geslagen.

Seksistische opmerkingen
Vervolgens werd de dame naar een schavot op de markt geleid. Daar werd ze te koop gesteld als slaaf voor een honderdkoppig publiek. "Het slachtoffer werd aangeprezen als zeer waardevol omwille van haar kookkunsten. Bovendien werden seksistische opmerkingen gemaakt over haar niet onaardige uiterlijk", zegt politiecommissaris Ann-Christine Sjöbeck van de politie van Trelleborg. "Zij heeft officieel klacht ingediend wegens geweldpleging".

Bij Foteviken Museum zitten ze erg verveeld met het incident. "De slavenmarkt werd op poten gezet door een rondreizend theatergezelschap. Over heel Europa houden ze re-enactments van het leven van de Vikings. Blijkbaar zijn ze iets te enthousiast te werk gegaan", klinkt het bij de museumdirectie.
Reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels