Vliegende auto's en beren op de weg: tien spectaculaire dashcamfilmpjes

De spectaculaire dashcamvideo van de vliegtuigcrash in februari dit jaar.
AP De spectaculaire dashcamvideo van de vliegtuigcrash in februari dit jaar.
De dashcam rukt op. In andere delen van de wereld, voornamelijk Rusland, zijn de cameraatjes in de auto al langer populair, voornamelijk dankzij spectaculaire filmpjes van ongelukken die over het internet zwerven. Een compilatie.

Meteoriet in't verschiet

Misschien wel het meest populaire dashcamfilmpje: een nietsvermoedende automobilist rijdt op een landweggetje in de Oeral, als ineens een meteoriet uit de hemel valt. Dankzij dit filmpje werd de dashcam in één klap wereldberoemd.

Vliegtuigspotten 2.0

Slechts een paar maanden geleden werd de wereld opgeschrikt door een dashcamfilmpje uit Taiwan, waarbij een neerstortend vliegtuig te zien is die net naast een snelweg crasht. 

Botsende beer

Nu dashcams ook bij ons populairder worden, is het slechts een kwestie van tijd voordat ook hier bizarre voorvallen op de weg zullen worden vastgelegd. Maar een aanrijding met een beer, zoals op onderstaand filmpje te zien is, lijkt ons een zeldzaamheid te zijn die blijft voorbehouden aan de Russische automobilist.

Verkeersagressie op zijn Russisch

Hoewel de meeste mensen dashcams gebruiken om sterker te staan bij verzekeringen door ongelukken in het verkeer, kan de camera ook optreden als handig hulpmiddel als het buiten de auto mis gaat. Bijvoorbeeld als de bestuurder van de auto voor je je wil aanvallen met een honkbalknuppel.

Explosieve gasleiding

Over verzekeringen gesproken: het hebben van een dashcam om je claim te ondersteunen als de weg door een ontploffende gasleiding opensplijt, is dan wel weer handig.

Glaasje op, laat je rijden

Eén van de grootste redenen dat de dashcamfilmpjes zo populair zijn, is de combinatie van het Russische verkeer en het drankgebruik. De hoeveelheid filmpjes van dronken mensen in het verkeer is eindeloos.

Natuurlijke drang

Dat niet alleen mensen zorgen voor bijzondere dashcamfilmpjes, bewijst onderstaande. Twee honden konden hun dierlijke drang niet bedwingen, ook al bevonden ze zich op dat moment op een drukke autoweg.

Vallende rots

En ook natuurverschijnselen zorgen voor spectaculaire filmpjes. Eerder zagen we al de meteoriet in Rusland, in dit filmpje uit China zorgt aanhoudende regen voor een grote rotsverschuiving, waarbij een gigantisch rotsblok midden op de weg terecht komt.

Komt 'ie dan

Maar de meest populaire filmpjes zijn toch wel die van spectaculaire ongelukken. Zoals deze, waarbij een politieauto in botsing komt met een andere auto en meerdere keren over de kop vliegt. De andere automobilist was in slaap gevallen achter het stuur.

Of deze, waarbij een auto een meter of zes de lucht in vliegt.

Kunt u geen genoeg krijgen van de dashcamfilmpjes? Hieronder bekijkt u een uur lange compilatie.