VIDEO. Urban explorers dwalen door sprookjeskasteel dat in verval raakte toen eigenares verdween

Bob Thissen trok met zijn team naar een verlaten kasteel in het noordoosten van Frankrijk.
Bob Thissen Bob Thissen trok met zijn team naar een verlaten kasteel in het noordoosten van Frankrijk.
De Nederlandse urban explorer Bob Thissen is op verkenning geweest in een verlaten kasteel in het noordoosten van Frankrijk. Hij maakte er prachtige beelden van hoe het gebouw helemaal in verval raakte toen de eigenares met de noorderzon verdween.
Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Thissen kreeg voor de reportage de hulp van fotografen Laura uit Frankrijk en Steven uit Nederland. In de video zijn ze te zien terwijl ze door het verlaten kasteel dwalen en door de achtergelaten oude spullen gaan. En ze doen vreemde ontdekkingen.

Gevaarlijk

“Het kasteel trok eerder al mijn aandacht”, doet hij het verhaal, “maar telkens ik er passeerde, leek het nog bewoond te zijn. Er stonden containers en er liep een hond rond. Daarom probeerde ik nooit om er binnen te komen. Maar niet zo lang geleden kwam ik te weten dat de eigenares vertrokken was, omdat de situatie in het kasteel te gevaarlijk geworden was. En omdat ze niet meer voor zichzelf kon zorgen. Dat bracht me terug.”


Thissen sloop er met zijn team het kasteel binnen om er een kijkje te nemen. “Ik was echt stomverbaasd dat het zo vervallen was”, zegt hij. “Het leek wel alsof er al járen niemand meer was geweest. De eigenares bleek ook een echte verzamelaar geweest te zijn.”

Hij hoopt meteen ook dat er snel iemand actie onderneemt om het gebouw te redden. “Ik ben al op verkenning geweest in heel wat verlaten kastelen en meestal wordt alles vrij snel geplunderd. Hopelijk ondergaat dit kasteel niet hetzelfde lot”, klinkt het nog.

De volledige video kan je hier bekijken, op het YouTubekanaal van Bob Thissen. Op Exploring the Unbeaten Path kan je ook nog andere reportages vinden, onder meer van het bezoek van Thissen aan Fukushima en een verboden Russische militaire basis in Kazachstan.
2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Ronny Cuypers

    Een bende inbrekers dus.

  • Bruno Beirnaert

    En welke vreemde ontdekkingen mogen dat dan wel geweest zijn?