VIDEO. Supercool vijfjarig drummertje in actie voor Belgische recordpoging

Jaten
Henk Deleu Jaten
245 drummers hebben op de tweede editie Kortrijk Drumt aan de Leieboorden in Kortrijk samen een medley gebracht met onder meer 'We Will Rock You' van Queen, 'Smoke on the Water' van Deep Purple en 'Du Hast' van Rammstein. Het evenement verbreekt daarmee het Belgisch Record dat het 3 jaar geleden zélf in de tabellen zette op de eerste editie. 

Tussen de 245 drummers zaten ook enkele politici, onder meer burgemeester Van Quickenborne (Open Vld), Philippe Decoene (SP.A) en Piet Lombaerts (N-VA). De jongste drummer was Jayden Destorme uit Rekkem. Hij is er amper 5, maar hij speelt al de pannen van het dak. "Hij heeft altijd al gevoel voor ritme gehad", zegt papa Dominique. "Mijn vader was een drummer, ikzelf ook, en hij heeft de microbe blijkbaar doorgekregen. Waarom ik zelf niet meedoe? We hebben maar één drumstel, en Jayden wilde zelf absoluut meedoen. Hij speelt bijna beter dan ik", lacht Dominique. 

Organisator Gino Kesteloot was in de wolken met de prestatie. "Het was warm, té warm, en misschien hebben enkele mensen het daardoor laten afweten. Maar alles was beter dan slecht weer. Regen zou de mensen pas echt thuishouden. We zijn bijzonder gelukkig."
6 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • jurgen ghyselinck

  Snelle drummer met een snelleplanga.eu

 • jos indigne

  Fantastisch

 • pieterjan stevens

  Super!!!!! Laat je talent maar zien , iedereen heeft èèn of meerdere talent(en) , dat is genieten van het leven op ieder zijn manier en al de rest is bijzaak.

 • Maureen Mulie

  Super !!!!!!

 • Robin Van de Weyer

  Snelle planga