VIDEO. Badmintonkampioenen doen zich voor als oudjes en verrassen zo nietsvermoedende spelertjes

Onder de verouderingsmaskers gaan twee populaire badmintonkampioenen schuil: de Indiase wereldkampioen enkelspel Kidambi Srikanth en -wereldkampioene dubbelspel Ashwini Ponnappa.
rv Onder de verouderingsmaskers gaan twee populaire badmintonkampioenen schuil: de Indiase wereldkampioen enkelspel Kidambi Srikanth en -wereldkampioene dubbelspel Ashwini Ponnappa.
Twee badmintonkampioenen hebben tijdens een toernooi voor kinderen in India een groep jonge badmintonnertjes in de maling genomen door zich te vermommen als oude mensen die ook even mee wilden spelen. Het resultaat is hartverwarmend. 

Een sporthal in Hyderabad in India. Kinderen zitten op de tribunes, over de velden zijn netten gespannen voor het toernooi. Ineens komen een oude man en een oude vrouw binnengewandeld. Beleefd vragen zij de trainer of ze ook even mogen komen meedoen: vroeger hebben ze immers ook veel gebadmintond.

De Indiase badmintonkampioenen Kidambi Srikanth en Ashwini Ponnappa voor hun vermomming.
rv De Indiase badmintonkampioenen Kidambi Srikanth en Ashwini Ponnappa voor hun vermomming.

Uit respect voor de ouderen kan de trainer niet anders dan het verzoek toestaan. Hij wijst een jongetje en een meisje aan die het tegen de oudjes moeten opnemen. Het spel begint, maar loopt vrijwel meteen vast wanneer blijkt dat de oude man en vrouw te stram blijken te zijn om te spelen: steeds slaan ze mis en als ze de shuttle al raken, dan komt die niet over het net. Als de shuttle op de grond valt, kan de man niet ver genoeg buigen om hem op te rapen.

rv

Het ongemak is van de gezichten van de jonge tegenstandertjes af te lezen, ook het jonge publiek schuifelt ongemakkelijk op de tribunes na de zoveelste misser. De jonge trainer probeert in te grijpen en vraagt het koppel na een paar gemiste slagen beleefd of ze ‘genoeg’ gespeeld hebben, maar staat het paar hulpeloos nog een paar rondjes toe wanneer de oudere man daarop aandringt.

Shuttles als kogels

In die tweede rond gaat de opslag plots een stuk soepeler en gaan de shuttles als fluitende kogels over het net – zo hard dat de kinderen aan de andere kant ze onmogelijk kunnen counteren. Ongeloof is af te lezen op de gezichten van de trainer en de kinderen, tot iedereen verrast begint te juichen.

Dan wordt het na enkele snoeiharde slagen plots weer spannend, wanneer de oude man en vrouw plots stoppen met hun spel en met hun hand naar hun hals reiken. De kinderen kijken verbaasd toe, tot ze zien wie er onder de vermomming tevoorschijn komt en opnieuw een luid gejuich uitbarst: iedereen herkent de gezichten die tevoorschijn komen meteen. 

Populaire badmintonkampioenen

Onder de verouderingsmaskers gaan namelijk twee populaire badmintonkampioenen en zeg maar gerust nationale helden schuil: de Indiase wereldkampioen enkelspel Kidambi Srikanth en wereldkampioene dubbelspel Ashwini Ponnappa, de idolen van veel, zo niet alle aanwezige kinderen. 

Wanneer de kinderen doorhebben wie er voor hun staat, stormen ze massaal op hun helden af. Missie geslaagd!

rv14 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Chris Devlaeminck

  Alsof het niet opvalt dat die gasten een masker dragen.

 • Dieter Pardon

  Super!

 • Geert Landsman

  Tranen in mijn ogen zo mooi!

 • Kevin Buekenhoudt

  Haha cool :)

 • Jeroen Boons

  prachtig wat deze kampioenen doen voor die kinderen, een simpel gebaar betekend voor deze kleintjes zo veel