VIDEO. 60.000 badeendjes baden in Chicago River ten voordele van Special Olympics

60.000 badeendjes werden in die Chicago River gedumpt
Twitter 60.000 badeendjes werden in die Chicago River gedumpt
Maar liefst 60.000 badeendjes mochten donderdag baden in de Chicago River. Voor het tiende jaar op rij werden de eendjes in de rivier gedumpt ten voordele van de Special Olympics. 

Duizenden badeendjes werden afgelopen donderdag gedumpt in de Chicago River tijdens de Chicago Ducky Derby. Toeschouwers keken toe hoe de badeendjes naar de eindstreep dreven. Elk badeendje stond symbool voor een donatie aan de Special Olympics Illinois. Het ingezamelde geld ondersteunt meer dan 23.000 atleten. 
17 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • emiel wouters

  Zij die badeendjes van Plastiek? Nee toch, da zijn echte! Ha want anders eindig hun race op een van die plastiekeilanden in de middellandse zee. En wordt het OZON gat nog groter, zodat we de zon nog beter kunnen zien en voelen. En zeg nu zelf wat hadden wij allemaal niet GESNAKT naar die ene dag eens boven de 40°. Spijtig dat is dan voor volgend jaar als deze 60.000 badeendjes zijn aangekomen waar ze moeten zijn. Duimen zou ik zeggen.

 • Hilde Eykens

  Hoeveel zouden er daar van gezonken zijn? Dit is hoe het niet moet.

 • Jean West

  Wat zegt men minder plastiek.

 • guido vermeyen

  Made in China....na de Chicago rivier rechtstreeks de verbrandingsoven in.

 • Victor Van den Bogaert

  Het produceren van die eendjes en het afbreken van die eendjes zijn enorm milieuonvriendelijke processen. En dat voor eenmalig gebruik? Crimineel