Via deze website kan je beroemdheden een persoonlijke videoboodschap laten inspreken

Acteurs Chuck Norris, Dean Norris en David Hasselhoff in een videoboodschap op Cameo.
Cameo Acteurs Chuck Norris, Dean Norris en David Hasselhoff in een videoboodschap op Cameo.
Als je het na twee maanden lockdown beu bent om je boodschap over te brengen via de telefoon, Skype of Zoom, dan is Cameo misschien wel iets voor jou. Kies jouw favoriete beroemdheid uit en laat hem of haar een persoonlijke boodschap inspreken voor je broer, zus, ouders of vrienden.

Nu ook de showbizz zo goed als volledig platligt door het coronavirus, zitten veel acteurs, muzikanten en sporters werkloos thuis. Om toch een centje bij te verdienen, hebben veel beroemdheden zich aangemeld op ‘Cameo’, een platform waarop ze zich kunnen aanbieden voor persoonlijke videoboodschappen. Celebs als Chuck Norris en David Hasselhoff zijn bijvoorbeeld beschikbaar.

Een videoboodschap van de enige echte Chuck Norris kost 276 euro.
rv Een videoboodschap van de enige echte Chuck Norris kost 276 euro.

Cameo bestaat al enkele jaren, maar door de coronacrisis wordt het platform steeds populairder. Voor een prijsje kan je beroemdheden inhuren om een korte persoonlijke videoboodschap te laten inspreken, voor bijvoorbeeld een verjaardag of een aankondiging. Maar in lockdown blijken veel mensen steunboodschappen te versturen naar hun geliefden, ingesproken door hun favoriete beroemdheden.

Verwacht geen Brad Pitt, Tom Cruise of Sandra Bullock op het platform, maar mindere goden als acteur Eric Roberts, voetballer Memphis Depay of ‘Lord of the Rings’-acteur Sean Astin zijn wel beschikbaar.

Sean Astin als hobbit Sam in 'The Lord of the Rings'.
rv Sean Astin als hobbit Sam in 'The Lord of the Rings'.

De prijs hangt uiteraard af van de populariteit en de bekendheid van de celeb. Zo kost een videoboodschap van David Hasselhoff een stevige 276 euro, maar Larry Hankin (Mr. Heckles uit ‘Friends’) rekent maar 27,60 euro aan. Dat is niet weinig, maar veel beroemdheden schenken al hun ‘Cameo’-inkomsten volledig weg aan het goede doel. Zo schenkt Dean Norris, Hank uit ‘Breaking Bad’, zijn 184 euro per videoboodschap integraal aan een goed doel.

Larry Hankin als Mr. Heckles in 'Friends'.
rv Larry Hankin als Mr. Heckles in 'Friends'.

Hoe werkt het?

Surf naar cameo.com en registreer je. Kies je favoriete beroemdheid uit en geef je voorkeuren door. Maximum 7 dagen later krijg je een persoonlijke videoboodschap in je mailbox, die je vervolgens kan delen.
1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Marc Van Leeuwen

    Ik heb de moeite gedaan om de meeste te overlopen, er staan er maar een handvol in die ik ken. De rest zijn nobody´s. Ik wist niet dat er zoveel nobodies waren, die denken dat ze wat zijn.