Vertederend: trouwe hond wacht elke dag twaalf uur aan station tot zijn baasje terugkomt van zijn werk

Emily Yingjing - Weibo
Elke dag zit de trouwe hond al kwispelend te wachten op zijn baasje, een slechtziende man uit Chongqing in China. Het is een vertederend beeld dat momenteel het internet verovert. 

Elke dag wandelt de 15-jarige hond mee met zijn baasje naar het metrostation. Naar huis terugkeren doet de vrolijke hond niet. Hij blijft twaalf uur liggen, tot zijn baasje arriveert na een lange werkdag. 

“Hij is altijd al zo loyaal geweest”, vertelt de eigenaar van het dier. Ook de buurtbewoners zijn enthousiast over de loyale hond. "Hij doet geen vlieg kwaad en hij kan er echt van genieten als iemand hem even komt aaien tijdens het wachten", klinkt het.

Duizenden mensen posten foto's van hem op Weibo onder de hashtag #CelebrityDogEverydayWaitsForOwnerToFinishWork. Uit vele reacties blijkt dat mensen vinden dat de hond een voorbeeld is voor iedereen. "Van de moraal uit het dierenrijk kunnen we nog iets leren!", staat onder meer te lezen.
13 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Daniel Patteet

  Echte vriendschap..Mensen kunnen dit thans ook maar tonen t te weinig..Mijn vriendin bv,is bovenal mijn beste maatje..ik heb een vriendschap als deze nooit zó meegemaakt..en t is wederzijds..voor dieren en mensen zoals mijn vriendin doe ik alles..omdat ze t waard zijn!

 • JEF JOOSSENS

  Griet, ik vind het ook een enorm afgezaagd zinnetje, het lijkt of die mensen niets nuttigs weten te vertellen en dan zo een afgezaagde rommel op het forum zetten. Ik heb ook steeds zo iets van daar hebt ge dat weer, juist papegaaien.

 • Ingrid Vantroostenberghe

  Hatchi nummer 2

 • Jan Wuyts

  Herinner u die prachtige film met Richard Gere : Hachi : a dog's tale? De hond die aan het station trouw elke dag zijn baasje opwacht, tot die uiteindelijk niet meer opdaagt. De hond blijft trouw ter plaatse tot aan zijn dood. Gebaseerd op waar gebeurde feiten in Japan. Van zulke trouw kunnen wij mensen alleen maar dromen, en (bijna) even veel keer bedrogen uitkomen.

 • Geert Heylen

  Daarom hou ik alleen van mensen die houden van honden en heb ik geen enkel gevoel voor onmensen.