Vermiste peuter twee dagen later slapend teruggevonden in veld

Trumbull County Sheriff
Paniek in Ohio: vorige vrijdag bleek een peuter van twee jaar plots verdwenen te zijn uit het huis van haar overgrootouders. Er werd meteen een grote zoekactie op touw gezet, met resultaat. Zondagavond vond een van de honderden vrijwilligers Rainn Peterson terug in een veld, ruim een kilometer verderop. Ze lag rustig te slapen in dezelfde outfit als waarin ze vermist raakte.

Victor Sutton kon zijn geluk niet op nadat hij voor een 'happy end' gezorgd had. "Ze lag daar stil. Ik vreesde het ergste, maar gelukkig opende ze haar ogen toen ik haar naam riep. Ik was door het dolle heen. Ze begon te huilen, waarop ik haar in mijn armen nam."

Rainn had enkele schrammetjes aan haar armen en gezicht en bleek een schoen kwijtgespeeld te zijn. "Ze wist niet waar ze was. Het gras onder haar was platgedrukt, ze moet er dus al een tijdje gelegen hebben. En haar kleren waren vuil. Het leek alsof ik mijn eigen baby aan het vasthouden was."

"Kippenvel"
Zijn telefoontje naar de hulpdiensten werd inmiddels vrijgegeven. "Ik heb baby Rainn gevonden en ze leeft nog", klinkt het enthousiast. In de achtergrond is gesnik te horen. "Is zij dat?", vraagt de telefonist van dienst. "Ik hoor haar. Ik krijg er kippenvel van."

"Ik ook", antwoordde Sutton. "Ik kon dit kind niet opgeven. Godzijdank."

Via garagedeur?
Rainn werd vrijdagavond rond 18.30 uur voor het laatst gezien in de woonst van haar overgrootouders in North Bloomfield. Ze verbleef daar met haar twee broertjes omdat haar moeder aan het verhuizen was. "Toen ik daarna met mijn vriend op stap was, kreeg ik het verschrikkelijke nieuws te horen", aldus Brandi.

Haar oma was aan het koken in de keuken, de drie kinderen zaten intussen beneden bij de opa. Toen het tijd was om te eten, bleek Rainn weggeglipt te zijn. De garagedeur bleek de enige te zijn die niet op slot was.

Voor mama Brandi krijgt de zaak nog een staartje. "Ik voel me behandeld als een verdachte. Ik krijg geen hoederecht en mag haar enkel maar heel kort bezoeken. Dat is niet eerlijk. Rainn was compleet uitgedroogd en heeft een zware infectie opgelopen. Ik wil dat ze gewoon bij mij thuis is."