Vader vindt hartverscheurend briefje in tweedehandsauto voor dochter

Jada en haar papa Kevin zijn bereid de wagen terug te schenken. Het meisje zou dan via een online geldinzameling een nieuwe wagen kunnen kopen.
rv Jada en haar papa Kevin zijn bereid de wagen terug te schenken. Het meisje zou dan via een online geldinzameling een nieuwe wagen kunnen kopen.
Wat je tweedehands koopt, heeft onvermijdelijk een voorgeschiedenis. Meestal blijft die eerder beknopt of gewoon onbekend. Maar toen Kevin Duke een tweedehandsauto voor zijn dochter kocht, vond hij een paar weken later een briefje in het handschoenkastje met het aangrijpende verhaal achter de wagen. Duke werd tot tranen toe bewogen.

Zijn dochter Jada wordt pas in maart 16 jaar en tot die tijd test papa Kevin Duke de auto uit om te zien of er geen gebreken zijn. Vorige week trok hij voor de zoveelste keer hetzelfde opbergkastje open maar ditmaal viel zijn oog op het rubberen matje op de bodem. "Om een of andere reden haal ik het eruit", schrijft hij op de Facebookpagina van Love What Matters. "Tot mijn verbazing vind ik een enveloppe met een brief in. Ik ga er niet om liegen, ik heb een paar traantjes gelaten."

Brand
De brief was van Sabrina Archey uit de staat Kentucky, die haar tragische verhaal vertelt. "Ik wil u laten weten dat u een heel bijzondere auto gekocht heeft. De wagen was van mijn mama. Zij kwam om in een huisbrand op 25 februari 2015, samen met mijn zesjarige dochtertje en mijn tante. De laatste keer dat mijn mama met deze auto reed, was op de dag dat ze ons verliet. Ze ging shoppen met mijn dochter en daarna gingen ze naar de kapper."

Sabrina deelt dan haar mooie herinneringen aan de auto, die het laatste tastbare was dat overbleef voor haar nadat haar hele huis en inboedel in vlammen opging. Door papierwerk met de verzekering dat buiten haar wil ergens misliep, moest Sabrina de auto van de hand doen. Maar ze wil de nieuwe eigenaar met haar brief geruststellen: "Ik ben niet boos op jou. Ik hoop dat dit de beste auto is die je ooit had. Ik hoop dat hij nog honderd jaar meegaat. Ik hoop dat er vele kindjes op de achterbank zullen plaatsnemen, met speelgoed en al. Mijn gezin vulde deze auto met veel liefde en andere plakkerige dingen."

Sabrina met haar dochter Jensyn en haar moeder Wilma.
rv Sabrina met haar dochter Jensyn en haar moeder Wilma.

Geldinzameling

Met de auto trokken ze rond terwijl er muziek uit de jaren tachtig en country uit de luidsprekers schalden. "Ik heb er meer luiers op de achterbank ververst dan ik kan tellen. Waarschijnlijk vind je ergens nog wel een lolly of een potlood van mijn baby. Of zelfs een hele chicken nugget. Ha!" Sabrina geeft ook nog de naam van de auto mee: Sylvia. En dat het lievelingsliedje van haar dochtertje Jensyn 'Big Green Tractor' was, en ook 'Freebird' van Lynyrd Skynyrd, dat op de begrafenis werd gespeeld."

Sabrina zei in een reactie op de Facebookpost dat ze zelf geraakt was door het overweldigende, positieve onthaal van haar verhaal en dat ze veel respect heeft voor Kevin Duke. Ze beseft ten volle dat hij de bewuste auto niet zomaar kan terugschenken aan haar. Maar intussen is er een internetpagina aangemaakt om geld in te zamelen zodat Kevins dochter Jada een nieuwe wagen kan kopen en Sabrina haar 'Sylvia' toch terugkrijgt. Een Hollywoodiaans einde dus. Tot slot riep Sabrina iedereen nog op om alle geliefden te koesteren, zolang ze er nog zijn.

"I bought my daughter, Jada, a used car... - Love What Matters | Facebook