Unieke vacature voor wie "broek niet op de knieën maar op de poep kan dragen"

thinkstock
Een Nieuw-Zeelandse veehouder had heel specifieke vereisten vermeld in een vacature voor zijn bedrijf. De gezochte kwaliteiten waren zelfs zo bijzonder en uniek dat de jobadvertentie viraal ging.

Gezocht: een man die twintig uur per week het vee voedert. Tot daar het 'normale' gedeelte van de vacature. Maar dan komt het: "Moet niet-roker zijn, zijn pet met de klep naar voren dragen en in staat zijn de broek rond zijn achterste te dragen en niet rond zijn knieën. Moet zich ook meer dan twee uur aan een stuk kunnen losmaken van zijn gsm. Dit kan een permanente job worden."

De advertentie was geplaatst door Geoff Wallace, eigenaar van een boerderij met 600 stuks vee in Wiamte op het Nieuw-Zeelandse Zuidereiland. Wallace zocht overigens nog een tweede kandidaat-werknemer om "800 kubieke meter beton te helpen gieten". Die kerel mocht wél een roker zijn, "maar hij zal er geen tijd voor hebben", stond er in de annonce.

Wallace verklaarde nadien dat hij in het verleden al eens kerels had aangeworven die verhangen waren aan hun telefoon en dat hij die groep ditmaal bij voorbaat wou uitsluiten. Volgens de veehouder zijn vier van zijn werkmannen meer dan 70, maar "verzetten die meer werk dan sommige jongelui".

"We hebben hier heel wat machines staan en elk daarvan kan je doden", zei hij aan The Project. "We hebben daarom medewerkers nodig die hun kopje erbij houden en die niet slordig zijn." Wallace zei dat hij veel reactie kreeg op de vacature en dat die waarschijnlijk nog deze week zou ingevuld worden.

rv