Uit de weg Bill Gates: hier is minimagnaat (14) die al bod van 30 miljoen afwees

RecMed
Taylor Rosenthal uit Alabama is amper veertien en lijkt nu al een uiterst succesvolle ondernemer van het Bill Gates-kaliber. Met RecMed, zijn automaat voor EHBO-producten, scheert Taylor zulke hoge toppen dat hij er een bod van 30 miljoen dollar voor kreeg. En afwees.

Taylor lanceerde zijn bedrijf in 2014, als uitloper van zijn project binnen een schoolcursus voor jonge ondernemers. "We moesten een idee voor een zaak bedenken", zegt hij aan CNN. "Telkens als ik naar een baseballtornooi in Alabama ging, viel het mij op dat kinderen gekwetst raakten en dat hun ouders geen pleisters konden vinden. Daar wou ik iets aan doen."

Aanvankelijk dachten Taylors ouders - beiden actief in de geneeskundige sector - aan medische pop-upwinkels, maar dat bleek financieel niet interessant. "Het zou ons te veel kosten personeel een minimumloon te betalen om zes uur lang op een tornooi te zitten."

Uiteindelijk kwam Taylor dus uit bij een verkoopautomaat. Klanten kunnen EHBO-pakketjes aanschaffen die in prijs variëren tussen 6 en 16 dollar (tussen 5 en 14 euro). Er zitten ook afzonderlijke pleisters in de automaat, rubberen handschoenen, gaasverbanden en ontsmettingsdoekjes (alles tussen 6 en 20 dollar).
LEES VERDER ONDER DE VIDEO

RecMed


Six Flags

De gepatenteerde automaat zelf - met de kleuren van zijn school: zwart, rood en wit - kost 5.500 dollar (4.815 euro). RecMed maakt verder winst op het blijvend aanvullen van de voorraad en overweegt ook advertentieruimte op de toestellen te verkopen.

En de zaken gaan goed. Taylor wist 100.000 dollar (87.500 euro) durfkapitaal op te halen en iemand bood al meer dan 26 miljoen euro voor RecMed. Het bedrijf heeft een bestelling van 100 automaten voor het attractiepark Six Flags in de pijplijn zitten. De jonge ondernemer kijkt ook naar stranden, stadions en plaatsen waar veel kinderen samentroepen als mogelijke afnemers.

Taylor mag zijn product deze week tijdens de bekende beurs TechCrunch Disrupt in New York showen. "Ze zeiden mij dat ik de jongste deelnemer ooit ben", zegt hij. "Dat is een geweldig gevoel."

Volgens zijn apetrotse leerkracht, Clarinda Jones, blijft Taylor "bescheiden en hulpvaardig". "En hij is nog maar 14. Dat Bill Gates zich maar al zorgen maakt", zegt ze.

Taylor met zijn lerares, Clarinda Jones.
kos Taylor met zijn lerares, Clarinda Jones.