Twitter smult van online zoektocht naar bedrogen verloofde

Een jonge vrouw die met haar verloofde op trouwen stond, mag wellicht haar huwelijksplannen opbergen. Een twitteraar die van haar ontrouw hoorde, besloot wat hij daarover wist op de berichtensite te zetten.  De tweet van ene @OwenRestall is inmiddels verwijderd, maar zweeft dankzij screenshots nog op het internet rond.

Het begon allemaal met de tweet waarin een niet mis te verstane boodschap stond: "Als je naam Graham is en je verloofde Samantha heet, en ze op vrijgezellenavond in Newcastle is: trouw niet met haar, ze is aan het seksen met een kameraad van mij in Travelodge (een hotelketen, red.)."

 Het berichtje werd meteen aardig geretweet en kreeg 140 likes.  @OwenRestall had wellicht niet verwacht dat zijn waarschuwing zo massaal zou worden opgepikt. Hij verwijderde het berichtje, maar aandachtige internetters hadden inmiddels schermafbeeldingen gemaakt. Zij namen de speurtocht over en lieten het niet na om de spot te drijven.

Toen Scott 'Scotty T' Timlin uit de beruchte realityserie 'Geordie Shore'  zich ermee begon te moeien, was het hek helemaal van de dam. De realityfiguur uit Newcastle met meer dan een miljoen volgers vroeg zich af om iemand wist in welke kamer Samantha lag. Die tweet werd pas echt massaal gedeeld.

De hashtag #PrayForGraham begon vervolgens een trending topic te worden. Dat leidde ertoe dat ene Graham zich in de discussie mengde. Al snel werd duidelijk dat het om een grappenmaker ging.

OoK ene Graham Cummings (onderste tweet) liet van zich horen. Hij antwoordde aan Scotty T dat het huwelijk van de baan was. Is hij de echte Graham? Moeilijk te zeggen. De tweet is op zijn profiel niet meer te vinden. Hij lijkt fan van de Schotse club Rangers in Glasgow.  De steden Newcastle en Glasgow liggen op zo'n drie uur rijden van elkaar. Is daarmee de kous af? De hele zaak kreeg in ieder geval heel wat media-aandacht. Voorlopig hebben er zich nog geen andere Grahams gemeld.

twitter