Twitter ontploft nadat supporter honkbal steelt van kind, maar dat blijkt onterecht

Screenshot video
Twitter Screenshot video
Een Amerikaanse honkbalsupporter kreeg de volle lading van een schare Twitter-gebruikers nadat hij op een video een gesigneerde honkbal van een kind lijkt te stelen. Toch bleek het verhaal twee kanten te hebben.

Op zondag kreeg een toeschouwer van een Amerikaanse honkbalmatch het volledige internet op zijn nek nadat een video over hem viraal ging.

Op de Twitter-video is te zien hoe een kind op de eerste rij een gesigneerde bal van één van de spelers krijgt. Hij laat het souvenir meteen vallen waarna de man achter hem de bal opraapt en aan zijn vriendin geeft. De jongen kijkt hem teleurgesteld na.

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

"Steelt hij ook snoep van baby's?"

“Schandalig”, klonk het op sociale media. De man werd verweten de bal van het kind gestolen te hebben en kon op weinig digitale steun rekenen. “Sprakeloos … steelt hij ook snoep van baby’s?”, is maar één van de vele beschuldigende reacties aan zijn adres.

De Cubs (de honkbalploeg waar de jongen zo’n van was) besloot het voorval nadien recht te zetten door hem opnieuw een gesigneerde bal te geven. Toen bleek tot hun grote verbazing dat de jongen tijdens de wedstrijd toch al een bal in handen had gekregen. Hij mocht dus met twee exemplaren naar huis.

"Hij is een geweldige kerel"

De volgende dag bleek het verhaal twee kanten te hebben. Verschillende supporters die in hetzelfde blok zaten als het kind en de vermeende ballendief, namen het schroomloos voor de man op. “Hij had dat kind eerder al geholpen een bal te vangen. […] Hij is een geweldige kerel. De tv was fout”, schreef één van de supporters op Twitter.

De man zou minuten ervoor al een bal hebben gevangen en die aan het kind in kwestie hebben gegeven. Toen datzelfde kind een tweede bal in handen kreeg, nam hij hem dus af om hem (na er samen met zijn vriendin een foto mee te hebben genomen) aan een ander kind te geven. Later in het spel zou hij nog een derde bal te pakken krijgen die hij wederom aan een andere kleine supporter gaf.

Na ook de man zijn kant van het verhaal te hebben gehoor, ebde de woede van het internet langzaam weg. Al is toch niet iedereen overtuigd dat de man juist gehandeld had. "De speler wierp zijn bal duidelijk naar het kind", klonk het op Twitter. "Het maakt niet uit dat de man hem eerder al een bal gaf (als hij dat al deed) - als het kind hem wilde bedanken met zijn bal zou dat zijn eigen keuze moeten zijn !!"
15 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Remus Bogaert

  aub zeg , dat allemaal over een onnozele bal ,allen in Amerika lopen gebeuren zulke zaken .

 • Pascal De Groote

  @Geert Volckaerts. Is wel een gesigneerde honkbal hé jongen; Groot verschil. De duurste gesigneerde honkbal is ooit verkocht voor 388.375$ maarja het is maar een bal hé Geert.

 • Peter Buyck

  Dit is geen 'misverstand' dit is pure schandaalpolitiek/lynchpartij die door de gewone burger naar de medeburger wordt gestuurd. De 'angry mob' die zo politiek correct is dat ze vergeet naar àlle feiten te luisteren en kijken.

 • Carl Parker

  Sommigen hebben een heel druk leven, maar het is gevuld met zaken die niemand onthoudt.

 • maud hallett

  Wat een hoop kinderen bijeen