Twitter ontdekt hilarisch verhaal over vermiste vrouw in IJsland: “Dit is pure Monty Python”

ShutterStock/Twitter
Op Twitter wordt massaal een verhaal gedeeld over een vermiste vrouw in IJsland, dat door een onverwachte wending ronduit hilarisch wordt. Het artikel vertelt het relaas van een groep toeristen die op een avond urenlang wanhopig zoeken naar een verdwenen medereizigster. Om te ontdekken dat ze zonder het te beseffen gewoon mee aan het zoeken was.

Het verhaal is niet gedateerd, maar blijkt uit augustus 2012 te stammen en werd toen verspreid door het Canadese persagentschap GMI. De feiten zouden gebeurd zijn op een zaterdagavond, in de buurt van Eldgjá. Daar bevindt zich de grootste vulkaankloof ter wereld.

Toeristen

Een groep toeristen die met de bus op rondreis was door het land, had de kloof in de namiddag bezocht en een van de vrouwen aan boord was uitgestapt om zich even te verfrissen. Ze trok echter ook andere kleren aan en daardoor herkenden haar reisgenoten haar niet toen ze terugkwam.


Het duurde niet lang of het nieuws deed de ronde dat er een vermiste passagier was: een Aziatische vrouw van ongeveer 1,60 meter, die donkere kleding droeg en vrij goed Engels sprak. De vrouw herkende de beschrijving van zichzelf niet en besloot om mee te gaan zoeken. (lees hieronder verder)

In totaal nam een 50-tal mensen – waaronder ook de politie – deel aan de zoekactie. Dat gebeurde met voertuigen en te voet. De kustwacht zette zelfs een helikopter in.

Pas om 3 uur ’s morgens werd de actie afgeblazen, toen duidelijk werd dat de vermiste vrouw helemaal niet vermist was, maar deel uitmaakte van de groep die aan het zoeken was.

De vrouw was langzaam beginnen te beseffen dat ze eigenlijk beantwoordde aan de beschrijving van de vermiste dame en stapte naar de politie. Die legde de puzzelstukken in elkaar.

Mont Python

Het verhaal wordt de jongste dagen massaal gedeeld op sociale media en Twitter komt niet meer bij. “Dit is pure Monty Python”, klinkt het in de reacties. En ook: “Ik heb het keer op keer op keer herlezen en ik denk niet dat ik ooit nog iets anders hoef te zien.”

Anderen zeggen het “hilarisch” te vinden en herkennen in de vrouw meteen vrienden en kennissen. Sommigen zien het filosofischer: “Het is eigenlijk een diepgaande allegorie van het menselijk bestaan. Maar ik ben niet zeker wat het betekent.”
3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • johanneke li

    dus bijv, een groep van 10 man is op stap en ze komen terug met 10 man aan bij de bus, en toch zijn ze overtuigd dat er iemand vermist is? een gewone telling is bij hun niet opgekomen? al was het maar de namen afroepen? en dat de politie wanneer die erbij wordt gehaald geen betere telling uitvoert/de naam van de vermiste niet opvraagt nog voor ze de zoektocht starten is voor mij toch een beetje absurd!

  • piet devlieger

    Het is natuurlijk aartsmoeilijk om eens het aantal mensen in de groep te tellen als je denkt dat er iemand vermist is.

  • ANN LIMBOS

    Is helemaal niet raar, ik ben soms ook naar mezelf op zoek ( LOL )