Twitter in de knoop met video van 12 verbijsterende technieken om veters te strikken

Getty Images
Veters leer je al als kind op school knopen. De ene kleuter is er sneller weg mee dan de andere, en niet iedereen doet het op dezelfde wijze. Maar waar Twitter nu al dagenlang mee in de knoop zit, is een wel heel straffe collagevideo met 12 indrukwekkende technieken om de nestels van een paar sneakers te strikken. Het toepasselijke bijschrift: “Dit doe ik al mijn hele leven verkeerd”.

Waarschuwing: dit is materiaal voor gevorderden. Twitteraar @Bob_Kitt postte zondagnacht een filmpje dat hij volgens de Daily Mail van de Chinese sociaalnetwerksite Weibo plukte. Intussen zijn we bijna 15 miljoen views verder en blijven de reacties op de virale tweet maar toestromen. 

De video toont ons twaalf manieren om de veters van een paar sneakers te knopen. Knap, maar bijna onnavolgbaar, zo blijkt uit de commentaren: het is allemaal veel moeilijker dan het lijkt. Op z’n minst heb je vertraagde beelden nodig om er zelf thuis aan te beginnen. En daar zorgden andere Twitteraars ook voor, op vraag van een resem geïnteresseerden.

Sommigen begrijpen dan weer niet dat iemand de tijd zou vinden om zich aan dit nestels binden voor experts te zetten. Zo duikt de bekende meme van ‘Ain’t nobody got time for that’ op. 

Er zijn er ook die struikelen over de begeleidende countrymuziek in het clipje. Maar ons lijkt de kunst toch vooral om niet compleet verstrikt te geraken in deze originele knooptechnieken.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.