Twee ‘Vlaamse reuzen’ dragen als geen ander zorg voor hun babyzusje

Alfie en Amelia zijn dol op baby Bailey en verliezen haar geen minuut uit het oog.
Jenn Eckert Alfie en Amelia zijn dol op baby Bailey en verliezen haar geen minuut uit het oog.
Het is altijd bang afwachten hoe het dier des huizes zal reageren wanneer er een baby bijkomt in het gezin. Toen de Amerikaanse Jen Eckert beviel van haar dochtertje Bailey had ze nooit kunnen dromen hoe zorgzaam haar konijnen, Vlaamse reuzen Alfie en Amelia, met de baby zouden omspringen.

Al bij hun eerste ontmoeting was het duidelijk dat de schattige knaagdieren dol waren op Bailey. Ze snuffelden voorzichtig aan haar handjes en voetjes en bleven de hele tijd bij haar in de buurt. “Ze waren zo lief voor mijn dochtertje, ik wist meteen dat het goed zou komen”, zegt Jen.

De vrouw uit de staat Wisconsin had het bij het rechte eind. Hoewel konijnen vaak afstandelijk kunnen zijn ten opzichte van vreemden, hadden Alfie en Amelia - die vrij kunnen rondlopen in huis - van in het begin alleen nog oog voor kleine Bailey wanneer ze in de living vertoefde.

“De baby staat altijd in het middelpunt van hun aandacht”, vertelt de moeder. “Ze liggen steeds bij haar in de buurt wanneer ze slaapt. Ze lijken zich voor haar verantwoordelijk te voelen.”

Alfie en Amelia wijken niet van haar zijde.
Jenn Eckert Alfie en Amelia wijken niet van haar zijde.

Wederzijdse liefde

En onmiskenbaar is de liefde wederzijds. Bailey is even dol op haar aaibare vriendjes. Wanneer de konijnen de kamer binnenwandelen, volgt het dochtertje hen met haar oogjes. Of ze rolt op haar buik om ze beter te kunnen zien.

“Het is duidelijk dat ze hun babyzusje beschermen en haar nauwlettend in de gaten houden”, verklaart Jen. Volgens haar is dit het beste bewijs dat konijnen perfect met baby’s in huis kunnen samenleven. “Ze zijn ontzettend zachtaardig en minder intimiderend voor kleine kinderen omdat niet zo groot zijn en uiteraard niet blaffen.”

En zo zal Bailey samen met beschermengelen Alfie en Amelia het leven stap voor stap ontdekken.

Het onafscheidelijke trio
Jenn Eckert Het onafscheidelijke trio

Bekijk ook:
31 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Juliaan Van Reeth

  @chantal vanlaere: Duitse Reus? Welnee, eerder Gentse Reus. Men begon hier al te kweken vanaf de 16de/17de eeuw en tijdens de 19de eeuw waren ze raszuiver. De Duitsers hebben de Vlaamse reus geïmporteerd en doopten hem Duitse reus.

 • Christine Laevers

  Als die dieren 'territoriaal' worden kunnen ze gevaarlijk zijn. Mijn mannelijk dwergkonijn dat los liep in de tuin en 8 jaar is geworden heeft eens vijf kippen en de haan gegijzeld in een hoek. Ook de hond had er schrik van. Ik zou het niet betrouwen.

 • Frederik Naert

  Schattiger ga je het niet krijgen denk ik!

 • Kris Vansevenant

  Shakira, hier word ook alles ontsmet en steriel gemaakt en we hebben geen huisdieren. Maar persoonlijk denk ik dat kinderen net zwakker worden door deze steriele aanpak.

 • Patrick Goebel

  Proper, of hebben die konijnen een pamper aan. Sommige dingen begrijp ik niet meer ....